Jeugdcompetitie start met extreme uitslagen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op de eerste competitiezaterdag van de voorjaarscompetitie jeugd speelden alle 8 teams thuis. Een volle bak dus en reuze gezellig. De uitslagen waren vaak zeer extreem, soms in het voordeel en soms in het nadeel van SHOT. Wat verwachten we eigenlijk van de teams?

Alle uitslagen van de SHOT jeugdteams op een rijtje.

2e klasse

SHOT 1 Hoogland 3 9-1 Het 1e moest aantreden tegen promovendus Hoogland. Het werd een vrij eenzijdige wedstrijd waarbij alleen invaller Jesse zeer nipt een wedstrijd verloor. Elsbeth en Jip bleven vrij eenvoudig overeind in alle wedstrijden en samen ook in het dubbel. Het 1e team moet in staat geacht worden om bovenin mee te draaien in deze poule.
2e klasse

SHOT 2 Huizen 1 0-10 Het 2e is zelf een nieuwkomer in de 2e klasse. Tegenstander Hoogland was al zeer ervaren in de 2e klas en dat was voelbaar. Ondanks goed spel en vele nipte games stond er aan het eind toch een troosteloze zeperd op het scorebord. Stijn, Jesse en Luuk bleven dus allen puntloos. De ambities zijn, als nieuwkomer, bescheiden; tegen Gispen en Over ’t Net kunnen goede resultaten worden gehaald.
3e Klasse

SHOT 3 Bijmaat 1/td> 0-10 Ook het 3e liep tegen een maximale nederlaag aan. Maar dat mag best geflatteerd worden genoemd. Maar liefst 5 wedstrijden werden in de 5e game beslist. Dat had dus heel anders kunnen aflopen. Het wordt overigens een leerzame competitie, want ook het 3e had niet verwacht zo ‘hoog’ ingedeeld te worden. Maar mentaal kunnen ze dat zeker aan!
4e Klasse

SHOT 4 Tielse TC 1 2-8 Het relatief oude team van Tielse blonk niet uit in techniek maar des te meer in ervaring. Ze bleven rustig wachten tot SHOT de fouten maakte. Strijd was er volop, games werden er volop gewonnen, maar uiteindelijk wonnen alleen Boris en Koen elk een puntje. Tristan kwam als invaller (en competitie debutant!) helaas niet zover. Niet getreurd, Tielse is kampioenskandidaat, de kansen komen dus heus nog wel.
5e Klasse

SHOT 5 Tielse TC 2 9-1 Het 5e team is sterk genoeg om kampioenskansen te hebben en liet dat ook meteen zien. Het 2e team uit Tiel was niet opgewassen tegen het geweld van het 5e. Alleen Harmen liet een steekje vallen en won dus 2 keer. Rik en Bart bleven beiden ongeslagen. Alleen het dubbelspel was echt spannend.
5e Klasse

SHOT 6 SVE 5 6-4 Ons 6e trof een gehandicapt SVE als tegenstander en maakte daar direct dankbaar gebruik van. Het op papier sterke SVE werd nu gedecideerd naar een nederlaag gespeeld. Bas verloor nog zeer onfortuinlijk een partij, anders was hij ongeslagen gebleven. Ook Ronnie verloor maar 1 keer, waar Jasper minder gelukkig was en beide potten verloor.
6e Klasse

SHOT 7 SVO 3 1-9 Ook hier een wedstrijd van de jonkies tegen de oudjes. Relatief dan natuurlijk. SVO bracht met zijn ervaring een ruime score op het bord, maar er was veel strijd met veel 5e games. Sven had in alle partijen winstkansen, maar won slechts 1 keer. Henri verloor 2 maal zeer nipt, maar bleef met lege handen staan evenals invalster Leah.
Starters

SHOT 8 SVO 4 2-3 Het 8e moet ingeschat worden als een van de sterkere teams bij de starters, maar verloor toch onverwacht de openingswedstrijd. Roan en Leah bleven zonder winst. Allen Jarek pakte een punt en ook het dubbel werd gewonnen.