Jip en Luuk behalen A licentie!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Zondag 8 februari werden in Assen de halve finales van de nationale jeugdmeerkampen gespeeld.De beste 24 welpen van Nederland streden om 12 plekken in de finale. Vier van onze welpen wisten zich afgelopen december voor de halve finale te plaatsen: Luuk Houtgast, Rik Hooft, Bart Kooij en Jip Weijers. Van deze vier wisten Luuk en Jip zich te plaatsen voor de finale en daarmee ook de A-licentie in de wacht te slepen. Rik en Bart slaagden daar helaas niet in.

Bart Kooij wist 1 wedstrijd te winnen en verloor een aantal partijen, maar hield zijn gebruikelijke lach wel op zijn gezicht. Rick Hooft kwam in een paar wedstrijden heel dichtbij de winst. Hij speelde zijn beste spel vandaag! Uiteindelijk werd hij 5e in zijn poule, maar met een paar puntjes meer op de beslissende momenten had hij zich bij de laatste 12 kunnen voegen. Helaas kwam hij dus net te kort, maar het was een topprestatie!

Luuk Houtgast speelde wat wisselvallig, maar op de momenten dat het er toe deed, speelde hij goed. Vooral met zijn traditioneel sterke service wist hij de partijen naar zich toe te trekken. Dit leverde hem een plek bij de laatste 12 van nederland op. En daarmee behaalde zijn fel begeerde A licentie!

Jip won 4 van zijn 5 partijen en werd daarmee heel keurig 2e in zijn poule. Met sterk spel en rake klappen wist hij zich ook te plaatsen voor de laatste 12 en behaalde ook Jip zijn fel begeerde A licentie!

De coaches Axel en Michiel zijn zeer tevreden over het vertoonde spel en verheugen zich op de finales in Panningen. Onze jongens zullen zich in een tweedaags toernooi meten met de absolute top van Nederland. Luuk en Jip zullen de jongste deelnemers zijn!