SHOT recht zijn rug na twee harde nederlagen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

{score wij 4 zij 6}Afgelopen vrijdag stond de thuiswedstrijd tegen het sterke Almeerspin op het programma. Vooraf was duidelijk dat zij zouden aantreden in hun sterkste opstelling. Helaas moest SHOT het deze week zonder Roy Kapel doen die verplichtingen had op school. René Rietveld was gelukkig voldoende hersteld om weer achter de tafel te verschijnen.

Axel Diemers was de aangewezen man om de avond te openen tegen de zeer sterke Meijer. Al snel bleek Diemers achter de feiten aan te lopen en werd hij resoluut en vakkundig naar de kant gestuurd. Het was Tsuri Menereis die daarna SHOT met een mooie en degelijke partij op het scorebord zette. René Rietveld sloeg na twee weken rust volledig de plank mis en verzaakte om de voorsprong te pakken. Het was daarna aan het duo Menereis/Rietveld om de stand weer gelijk te trekken. Rietveld had ondertussen het licht gezien en samen met de sterk spelende Menereis werd het tweede punt binnen gehaald.

Diemers kon vervolgens in zijn tweede partij net geen gamewinst realiseren terwijl hij in zijn laatste partij zijn tegenstander het vuur aan de schenen legde. Er moest een beslissende game gespeeld worden en met minimaal verschil moest Diemers zijn tegenstander toch feliciteren.

Ook Menereis kon in zijn tweede partij geen vuist maken en kreeg totaal geen grip op de partij. Voor hem was het ook de laatste partij waarin hij zijn tegenstander tot het uiterste dwong te gaan. Vijf spannende games waren er nodig om een winnaar uit te roepen. Ook hier moest de speler van SHOT met klein verschil zijn tegenstander feliciteren.

Het was Rietveld die ervoor zorgde dat SHOT nog enigszins in de voetsporen van de Almeerders kon blijven. Zonder verder gameverlies liet hij zich tweemaal feliciteren en stuurde Rietveld zijn twee tegenstanders beduusd naar de kant.

SHOT wist uiteindelijk vier mooie punten in huis te houden maar moest zijn tegenstanders wel feliciteren. “Hopelijk hebben we weer een stijgende lijn te pakken. Aankomende week staat SVE bij ons op de stoep en deze wedstrijd willen we echt winnen. De opstelling geef ik nog niet prijs maar we zijn zeker gebrand om te winnen.”, gaf Rietveld ter afsluiting aan.