Eerste beslissingen vallen bij senioren

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De eerste beslissingen zijn gevallen bij de senioren: het 1e is gedegradeerd en het 4e is kampioen! Maar ook het 8e (wie had dat verwacht?) lijkt vrijwel zeker gedegradeerd. Voor sommige andere teams moet de allerlaatste competitiewedstrijd uitsluitsel geven. Kampioenen komen er verder niet bij, degradanten misschien wel.

Alle uitslagen van de SHOT teams op een rijtje.

Standaardcompetitie:

Hoofdklasse

Almeerspin 1 SHOT 1 9-1 Bij het begin van de competitie hadden we gedacht dat het 1e hard moest werken voor behoud, maar gaandeweg de competitie werd duidelijk dat dit een kansloze missie was. Ook nu was de strijd van meet af aan ongelijk. De vraag was hoeveel punten SHOT nog zou sprokkelen. Het werd uiteindelijk 1 punt, dat door Tsuri gescoord werd in de allereerste pot. Daaruit werd geen kracht geput voor meerdere winstpartijen. Axel en Roy bleven zonder winst.
Hoofdklasse

SVE 3 SHOT 2 3-7 Tegen het gevaarlijke SVE sleepte een bijzonder scherp 2e een prima overwinning uit het vuur. Daarmee heeft dit team zich vrijwel veilig gespeeld, al zal de laatste wedstrijd tegen directe concurrent Elan beslissend worden. Hans was weer ouderwets op niveau met een fraaie hattrick. Martin (2x) en Henri (1x) maakten de winst compleet.
2e Klasse

HTTC 3 SHOT 3 0-10 In deze zeer onevenwichtige poule wint het 3e zijn partijtjes tegen de lager geklasseerde meestal royaal. Dat bleek ook tegen HTTC; een strakke 10-0 tegen de hekkensluiter. Het 3e heeft nog een inhaalwedstrijd extra te gaan. Dat maakt nog onzeker of het 3e als 2e of 3e deze competitie gaat afsluiten; het kampioenschap was al snel buiten bereik.
3e Klasse

SHOT 4 ZTTV 2 10-0 Het 4e haalde glorieus het kampioenschap binnen met een strakke 10-0 tegen het kwetsbare ZTTV. Van meet af aan was duidelijk dat het 4e voor het kampioenschap ging en dat werd nu ook zonder feitelijke concurrentie binnengehaald. Nu waren Rob, Paul en Michael de puntenmakers. Na afloop kwam Joris nog even delen in de feestvreugde.
3e Klasse

SHOT 5 Vitac 1 2-8 Tegen kampioen Vitac kon het 5e ook dit keer geen echte vuist maken. Gerben en Sascha pakten elk een punt, waar Pim de slag miste. Ook het 5e heeft nog een inhaalwedstrijd te gaan. Met een plek ergens in de middenmoot gaat dit team eindigen.
3e Klasse

SHOT 6 Buna 1 3-7 Tegen koploper Buna wist het 6e knap tegenstand te bieden, maar miste soms net de slag. Daniël en Wim pikten beiden 1 punt mee. Ook het dubbel was een prooi voor SHOT. Ook hier zal het team ergens in de middenmoot eindigen.
3e Klasse

SHOT 7 Veenland 1 3-7 Tegen een gehandicapt Veenland haalde het 7e met een 3-7 nederlaag een beetje te weinig binnen. Er had veel meer in gezeten, maar Adri had een totale offday. Martin en Joop sprokkelden beiden wel een punt en samen ook het dubbel. Met deze 3 punten kan het 7e zich in de laatste wedstrijd een 3-7 verlies permitteren om zich te handhaven.
4e Klasse

De Vaart 1 SHOT 8 2-8 Vooraf had niemand verwacht dat het 8e zou gaan degraderen. Maar mede door het wegvallen van Jan (operatie gelukt, hij is weer terug!) en een ontbrekende vorm sukkelde dit team steeds verder naar onderen. Tegen koploper De Vaart wonnen Fred en George 1 keer. Jan speelde voor het eerst na zijn operatie en kon nog niet domineren.
4e Klasse

SHOT 9 Maarssen 6 3-7 Het 9e haalde tegen (ook hier) de kampioen nog een aanvaardbaar resultaat binnen. En daarmee krabbelde het ook verder omhoog uit de degradatiezone. Het 9e gaat zich nu wel handhaven. De punten werden dit keer gepakt door Daan (2x) en Elsbeth (1x). Sebas kon zich verwoeste forehand te weinig in stelling brengen en bleef op nul staan.
4e Klasse

Elan 8 SHOT 10 8-2 Het 10e had zich tegen degradant Elan helemaal veilig kunnen  spelen, maar struikelde onverwacht fors. Cracks als Herman en Gerrit kwamen in de kleine speelruimte van Elan niet tot hun recht en wonnen elk slechts éénmaal. Jan bleef zonder winst. Handhaven is nu een loterij geworden: waarschijnlijk haalt het team voldoende punten voor één van de restplekken in de 4e klas.

Duo-competitie:

1e Klasse

SHOT 1 TVP 1 1-4 Met steeds weer met een invaller spelen, is niet bevorderlijk voor het resultaat, al weerde invaller-van-de-dag Rob zich behoorlijk door juist dat ene punt te scoren. Jan had een mindere dag en scoorde dus niet. De geblesseerde Jorrit toonde wel zijn betrokkenheid langs de lijn. Jorrit zal in deze competitie helaas niet meer achter de tafel verschijnen.