SHOT2 via kraker in derby naar handhaving in Hoofdklasse.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Waar het eerste team van SHOT vorige week al gedegradeerd was, had het tweede team van SHOT in de andere Hoofdklasse poule nog steeds goede kansen op handhaving. SHOT 1 speelde vrijdagavond de laatste wedstrijd. Uit tegen SVE werd met 7-3 verloren en zodoende afscheid genomen van de Hoofdklasse. Het 2e team wilde geen afscheid nemen van de Hoofdklasse en verdedigde in de laatste wedstrijd een voorsprong van 3 punten op concurrent Elan uit Baarn dat ook de tegenstander was in de laatste wedstrijd. SHOT 2 had 4 punten nodig voor de handhaving, op een stand van 4-3 haalde Martin Fransen het beslissende punt binnen en stelde daarmee de plek in de Hoofdklasse voor komend seizoen veilig.

De inzet was vooraf bekend. Door de voorsprong van 3 punten, had SHOT voldoende aan 4 punten. Elan zou met 7-3 moeten winnen om zich te handhaven in de Hoofdklasse. Gezien de stand was SHOT favoriet, maar de Soesters wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Hans van Gool: „De verschillen zijn klein, er zijn eigenlijk geen zekerheden over welke partijen voor ons zijn. We moeten dus voor elk punt knokken!”

De mannen van SHOT startten sterk. René de Gier won gedecideerd van Remco Burgman. Hans van Gool was vervolgens dichtbij een stuntje tegen de Baarnse kopman Christiaan Witteveen, het punt ging echter toch naar Baarn. Martin Fransen verloor vervolgens van Michiel van Amersfoort. Met het sterke dubbel Fransen/Van Gool werd de stand vervolgens weer gelijk getrokken: 2-2.

Voor SHOT brak een moeilijke fase in de partij aan. De Gier en Fransen liepen tegen een nederlaag aan waardoor Elan op een 4-2 voorsprong kwam. De partij tussen Van Gool en Van Amersfoort kon de ‘vorentscheidung’ in de ontmoeting betekenen. Een kraker volgde, vijf games lang spanning. De verschillen waren miniem, Hans bleek uiteindelijk het koelbloedigst en wist de winst naar zich toe te trekken.

Door de 4-3 tussenstand had SHOT nog één punt nodig voor de handhaving. Dit punt kwam er snel. Martin speelde zijn beste partij van de middag en sleepte met strakke 3-0 overwinning het beslissende punt binnen! Daarmee was de handhaving voor SHOT 2 een feit en behoudt SHOT dus toch een team in de Hoofdklasse. In de laatste twee partijen werden de punten gelijk verdeeld waarmee als einduitslag 5-5 op het scorebord stond.

Na afloop reageerden de SHOT-ters opgelucht. Martin Fransen: „Het was een moeilijke wedstrijd, vol van de spanning. De gehele competitie hebben we gestreden om positie 4 en wisten we eigenlijk al dat het beslist zou worden in de allerlaatste wedstrijd tegen de directe concurrent. Halverwege de wedstrijd leek het de verkeerde kant op te gaan, maar gelukkig wisten we het tijd te keren. Net als voorgaande jaren weer een mooie Houdini-act!”