Verrassende degradaties bij senioren

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De finaleweek van de voorjaarscompetitie 2015 heeft nog 2 onverwachte zeperds opgeleverd: het 7e en het 10e zijn officieel gedegradeerd, waar dat tot deze week nog helemaal niet voor de hand lag. Teleurstellende resultaten dus, al moeten ook de positieve zaken niet vergeten worden, zoals het handhaven van het 2e in de Hoofdklasse.

Alle uitslagen van de SHOT teams op een rijtje.

Standaardcompetitie:

Hoofdklasse

SVE 4 SHOT 1 7-3 De slotwedstrijd van een dramatische competitie was helemaal in stijl. Tegen de matige hoofdklasser SVE werd een nette maar ook terechte nederlaag geleden. Tot 3-3 kon het 1e SVE nog bijbenen dankzij overwinningen van René en Tsuri en een mooie dubbelzege. Daarna stoomde de tegenstander door zonder puntverlies. Axel kon helaas niet tot winst komen.
Hoofdklasse

Elan 1 SHOT 2 5-5 In de wedstrijd van de waarheid, tegen de directe concurrent Elan, werd een knap gelijkspel behaald, wat voldoende was voor handhaving. Toch steeg de spanning nog behoorlijk toen een 4-2 tussenstand op het bord stond. Maar uiteindelijk trok het 2e alles nog gelijk, dank zij 2 punten van Hans en 1 elk van Martin en René. Gelukkig scoort het 2e tegenwoordig ook weer met het dubbel, het 5e punt!
2e Klasse

Gispen 3 SHOT 3 3-7 Het ging hier nergens meer om. Of dat de reden was dat Paul op slechts 1 winstpunt bleef steken (en Danny magistraal 3 punten pakte) zullen we nooit weten, maar de teamuitslag was zoals verwacht. Oeds pikte 2 punten mee en Rob was voor de gezelligheid meegegaan, maar ook om na afloop nog even ONI kampioen te zien worden.
3e Klasse

SHOT 4 TVS 2 8-2 Tegen TVS werd een keurige royale overwinning behaald, waartegen in de uitwedstrijd nog ‘slechts’ 5-5 gespeeld werd (het enige ouderwetse verliespunt in deze competitie). Michael won maar 1 partij; deze competitie heeft hij nooit zijn oude vorm bereikt. Joris en Rob bleven beiden fraai ongeslagen.
3e Klasse

Hilversum 18 SHOT 5 2-8 Een mooie regelmatige zege voor het 5e, dat pas later in de competitie goed op gang kwam. Via een 2-2 tussenstand (verlies van Sascha en het dubbelspel) liep het 5e daarna soepel uit naar deze royale eindstand. Pim en Gerben haalden beiden de volle buit binnen.
3e Klasse

SHOT 6 DOSC 1 4-6 In deze rare poule was het voor het 6e van belang om toch de nodige punten te halen. Dat was tegen DOSC (met ‘onze’ Rowan in de gelederen) nog niet eenvoudig, maar net deze eindstand heeft het 6e zich royaal gehandhaafd. De punten werden gehaald door Wieb en Hielke die beiden 2 keer wonnen. Daniël bleef dit keer op de 0 staan.
3e Klasse

SHOT 7 WIK 2 2-8 Ook het 7e had de wedstrijd van de waarheid tegen de directe concurrent. Er mocht (om te handhaven) met 3-7 verloren worden, maar van meet af aan ‘liep’ het niet. Uiteindelijk kwam er een zeer teleurstellende 2-8 eindstand op het telblok. Invaller Gerrit bleef puntloos (al was hij er wel vreselijk dicht bij!). Adri en Joop wonnen elk één pot. Te weinig dus!
4e Klasse

SHOT 8 VTV 10 4-6 Het reeds gedegradeerde 8e boekte tegen het sterke Gispen nog een nipte maar knappe nederlaag. Met Jan als toeschouwer werden pittige wedstrijden uitgevochten. George was de grote man met 2 overwinningen. Kopman Barend bleef met 1 winstpunt een beetje achter. Fred kon ook mooi een punt toevoegen. Met dit resultaat werd dit team toch net NIET laatste. Dat geeft nog hoop voor de aanvraag voor komend najaar.
4e Klasse

Hilversum 21 SHOT 9 1-9 Met deze klinkende overwinning heeft het 9e zich knap in veiligheid gespeeld. Na een zwakke competitiestart heeft dit team een mooie 2e helft laten zien. Keurig gedaan dus! Koos liet nog een puntje glippen, waar Sebastiaan en Daan de volle winst binnenhaalden.
4e Klasse

HTTC 6 SHOT 10 8-2 Tot wedstrijd nummer 8 draaide het 10e een prima competitie. Maar in de laatste 2 wedstrijden ging plotseling het licht uit in de directe confrontatie met de concurrenten. In de laatste wedstrijd (tegen HTTC) had alles nog omgebogen kunnen worden, maar een dikke nederlaag was helaas een feit. Laatste dus en daarmee degradatie. Gerrit en Herman pakten beiden een punt mee. Hans kwam helaas niet zover.

Duo-competitie:

1e Klasse

Bijmaat 1 SHOT 1 ? Deze wedstrijd lijkt niet gespeeld te zijn en wordt waarschijnlijk ook niet meer gespeeld. Er stond hier namelijk niets meer op het spel en Jan stond er (nu Jorrit geblesseerd was) toch een beetje alleen voor. Hopelijk zien we beiden komend najaar weer samen fit achter de tafel terug.