De DUO-competitie…, een ervaring

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na een (kort?) intermezzo zijn de “kroonjuwelen” terug in de Shotboezem. Vader (Jan) en zoon (Jorrit) meldden zich in januari teneinde onder de Shot-vlag actief te worden in de DUO competitie van de afdeling Midden. 50 Andere teams hadden zich ook aangemeld.

SHOT 1 (in de Duo competitie) mocht in de 1e klasse starten. Als team (van 2 personen) in een poule van 6, waardoor – in een Daviscup systeem – 5 wedstrijden (= 2 enkelspelen en 1 dubbel) afgewerkt moesten worden. Vanwege het nog wat geringe aantal teams had de competitieleider geen promotie/degradatieregeling ingevoerd. (dat geeft gelijk een “safe ”gevoel….) .

Het resultaat in de praktijk:

DUO-Shot 1 eindigde onderaan. We werden zeker niet “weggeslagen”, maar Jan – op zijn retour – en Jorrit – die na 4 jaar zijn batje weer had opgepakt – moesten even wennen aan het niveau. De tweede helft van de competitie moest – vanwege een blessure van Jorrit – met invallers afgewerkt worden (Paul, Rob H en Oeds bedankt!)

De voordelen van DUO:

Het is heel aardig om in een vader/zoonsetting je “tafeltennisding” te kunnen doen.

De wedstrijd is om uiterlijk 22.30 uur afgelopen; je hebt dan 3 wedstrijden gespeeld (2 x enkel en 1 dubbel) (in de reguliere competitie hooguit 4).

De tijd na 22.30 uur kun je zelf invullen door: m.b.v. de bus/trein etc. naar huis te gaan; te kijken naar andere wedstrijden; gezellig na te praten met de tegenstanders. Dat laatste kwam regelmatig voor en werd gewaardeerd. (de ervaring leert dat dit in een 3 om 3setting aanmerkelijk minder voorkomt na 00.00 uur)

Het is een stuk goedkoper…: het bestellen van een rondje is nu hooguit 4 consumpties en geen 6.

De nadelen:

Een team van 2 personen maakt wat kwetsbaar. 1 Of 2 erbij (die desnoods ook in de reguliere competitie uitkomen) biedt wat meer soelaas.

Kortom, goed bevallen en voor herhaling vatbaar.

 

De Kronen.