5 SHOT-ters actief bij NJK

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Dit weekend stond het NJK (Nederlands Jeugd Kampioenschap) in Nijmegen op het programma. Vanuit SHOT een vijftal deelnemers aan dit toernooi, allemaal in de jongste leeftijdscategorie (Welpen). Op zaterdag kwamen Rik, Luuk, Bart en Koen in actie bij de B-licenties. Op zondag mocht Jip aantreden bij de hoogste categorie (A-licentie).

De talenten van SHOT startten op de zaterdag om 12:00u met hun NJK toernooi. Rik, Luuk en Koen kwamen uit in een poule van 4 spelers, Bart had een poule met 5 spelers. De vier jongens kwamen allemaal goed uit de startblokken: allevier wonnen ze hun eerste partij!

Na een eenvoudige overwinning in zijn eerste partij, was Luuk ook in zijn tweede partij duidelijk te sterk voor zijn tegenstander. In de derde poulewedstrijd had Luuk het zwaar en moest een verlenging in de vijfde game de beslissing. Zijn tegenstander bleek net iets koelbloediger en won met 14-12 de partij. Luuk plaatste zich daarmee als nummer 2 voor de vervolgronde.

Ook de andere drie SHOT-ters werden 2e in hun poule. Voor Koen ging dit op dezelfde manier als broer Luuk. Twee duidelijke overwinningen en nipt ten onder in de laatste poulewedstrijd. In de poule van Bart was de nummer 1 geplaatst duidelijk te sterk voor de andere spelers. Bart vocht een verbeten duel uit met zijn concurrent voor de 2e plaats en wist die te winnen waarmee hij zich ook plaatste voor de 2e ronde. Ook Rik bereikte de 2e ronde na 2 knappe overwinningen en 1 nederlaag.

4 SHOT-ters dus bij de laatste 16 op zaterdag. Een mooie prestatie van de mannen. Helaas was de koek toen ook op voor de SHOT-ters. Luuk, Koen en Rik leden duidelijke nederlagen. Bart had kansen in zijn partij, maar moest in vier games zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Coach Oeds-Willem: “Dat ze allemaal de 2e ronde bereikten, is een uitstekende prestatie. Toch wel teleurstellend dat ze vervolgens hun 1/8 finale verliezen. Stiekem hadden we op 1 of 2 kwartfinale plekken gehoopt.”

Op zondag was Jip aan de beurt bij de A-licenties. In totaal mochten er 13 spelers meedoen aan dit toernooi. Gestart werd in een drietal poules. De eerste partij was eigenlijk gelijk de belangrijkste voor Jip. Een spannende strijd die Jip tot een goed einde wist te brengen. Daarna volgende een nederlaag zodat de laatste partij gewonnen moest worden om door te gaan. Dit lukte met een duidelijke 3-0 zege waarmee Jip zich wist te plaatsen voor de kwartfinale (6 spelers). Een knappe prestatie! De kwartfinale bleek het eindstation, tegen Milo de Boer kon Jip het niet bolwerken. Coach Axel toonde zich niettemin tevreden: “Goed gespeeld en het bereiken van de kwartfinale is een goede prestatie. De meeste spelers zijn volgend jaar geen welp meer, Jip is volgend jaar ook nog welp dus dan volop kansen om een nog mooier resultaat te bereiken!”

Overall kijken we terug op een mooi weekend voor de jonge talenten voor SHOT. Voor Luuk en Jip staat er over 2 weken nog een mooi toernooi op het programma. Dan volgt de finale van de nationale jeugdmeerkampen. Aan deze finale nemen de 12 beste spelers van Nederland deel, mooi dat 2 van de 12 spelers van SHOT komen.