Arnoud Meijer prolongeert WUTTO titel

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op 23 mei stond alweer de 3e editie van het WUTTO SHOT Hardbat Open op het programma. Titelverdediger Arnoud Meijer bereikte wederom de finale en trof daar net als 2 jaar geleden Reginald Kraaijenbrink. Waar Reginald in de 1e editie met de titel aan de haal ging, was het deze keer Arnoud die de eindstrijd in zijn voordeel besliste. En daarmee wisselde hij Reginald ook weer af als aanvoerder van de WUTTO wereldranglijst.

In de B-categorie wist Gerben de Radder zijn titel ook te prolongeren, hij versloeg in de finale Danny Hilhorst. Bij het Jeugdtoernooi was Jip Weijers de sterkste, hij stootte daarmee Boris Brands van de troon.

De WUTTO winnaars van 2015 (v.l.n.r.): Gerben de Radder, Jip Weijers en Arnoud Meijer.

Voor de volledige uitslag van het toernooi, klik je hier.

Het toernooi kende dit jaar 24 deelnemers bij de senioren en 8 jeugdspelers. In het jeugdtoernooi werd één 8-kamp gespeeld zodat iedereen gegarandeerd 7 partijen kon spelen. Het seniorentoernooi begon met een voorronde met 6 4-kampen. Van iedere poule plaatsten de nummers 1 en 2 zich voor de A-categorie. De nummers 3 en 4 speelden verder in de B-categorie.

A-categorie

Na de voorronde ging men in de A-categorie verder met een viertal 3-kampen, waarbij de nummers 1 en zich vervolgens plaatsten voor de kwartfinales. De kwartfinales zagen er als volgt uit:

Reginald Kraaijenbrink Robin Luyer 3 – 0
Michel v/d Kamp Kelvin Heemstra 1 – 3
Michael Steffan Keller Matthieu Wegh 3 – 1
Jos Wynands Arnoud Meijer 0 – 3

In de halve finale nam Reginald Kraaijenbrink het op tegen Kelvin Heemstra. Waar Reginald vorig jaar nog strandde in de halve finale, wist hij dit jaar wel weer de finale te halen na een 3-0 zege. De 2e halve finale was een spannende. Iedere game gingen Arnoud en Michael Steffan gelijk op, maar na 4 games plaatste Arnoud zich voor zijn 3e WUTTO finale bij SHOT. In de finale stond niet alleen de toernooiwinst op het spel. Ook de 1e plaats op de WUTTO wereldranglijst stond op het spel. Na vorig weekend moest Arnoud zijn net veroverde 1e plek weer inleveren ten gunste van Reginald. Maar die 1e plek kon hij met winst in het toernooi weer terugpakken. Dat gebeurde ook. Arnoud was erg vast en slaagde er in om Reginald de fouten te laten maken en af en toe met een verwoestende forehand aanval door te komen. Met een 3-1 zege prolongeerde hij zijn titel.

B-categorie

In de B-categorie werd verder gespeeld in een tweetal zeskampen. In beide poules een groot aantal spelers van de organiserende vereniging. In beide poules waren het ook de SHOT-ters die streden om 1e plek die recht gaf op een finaleplek. In poule 1 was het Gerben de Radder die de finaleplaats voor zich opeiste. In de andere poule troefde Danny Hilhorst Pim Kleine Rammelkamp af in de strijd om de finaleplaats. Waar in de A-categorie het toernooi dezelfde winnaar kende als vorig jaar, gebeurde dit bij de B-categorie ook. Gerben de Radder wist ook dit jaar in een spannende strijd de titel voor zich op te eisen.

Jeugd

Bij de eerste twee edities van het WUTTO toernooi had Boris Brands laten zien uitstekend overweg te kunnen met de plankjes en wist hij 2x het toernooi te winnen. Waar vorig jaar Ronnie Pietersen zijn grote concurrent was, was het dit jaar Jip Weijers met wie Boris de strijd om de titel aan moest gaan. Jip liet zien dat hij ook het hardbat spelletje goed beheerst en in de finale tegen Boris was hij met 3-0 dan ook duidelijk de sterkste. Bij de prijsuitreiking kreeg Jip als winnaar van het jeugdtoernooi ook de traditionele WUTTO cap opgezet en werd hij daarna door de andere 2 winnaars opgetild voor een mooie foto (zie bovenaan).