Jeugd SHOT start sterk in Landelijk C klasse

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na een aantal jaar afwezigheid is SHOT weer terug in de landelijke jeugdcompetitie. Voor de start mochten de jongens afreizen naar het verre Middelburg. Na een mooie strijd konden de jeugdige spelers met 7 punten in the pocket tevreden aan de terugreis beginnen.

Het eerste team van SHOT bestaat uit spelers die oorspronkelijk van drie verschillende verenigingen komen: SHOT, Rega en TTVN. Vorig seizoen speelden de vier jongens voor het eerst bij elkaar. In het najaar onder de vlag van Rega en in het voorjaar bij TTVN. In deze competitie komen Jip Weijers, Jibbe van Vliet, Jurre de Bree en Chris Beentjes uit onder de vlag van SHOT. Coach van het team is Flip Valero.

De eerste wedstrijd was dus uit tegen Middelburg. Direct een lange reis voor de boeg, wat natuurlijk ook even wennen is.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Jip en Jibbe wonnen hun eerste partij, Jurre verloor en ook het dubbel ging naar de gastheren: 2-2. Na de tweede serie enkelspelen nam SHOT een kleine voorsprong: 3-4. Jip wist wederom te winnen en ook Jurre pakte de winst.

Het echte verschil werd gemaakt in de laatste drie partijen. Deze gingen allemaal naar SHOT. En alledrie na een spannende 5-gamer. Eerst was Jibbe in vijf games te sterk voor zijn tegenstander, daarna maakte Jip een 0-2 achterstand goed en scoorde hij een hattrick. Ook de laatste partij werd weer een thriller, ditmaal trok Jurre aan het langste eind en bepaalde zo de eindstand op 3-7.

Een mooi resultaat dus in de eerste wedstrijd, dit geeft vertrouwen voor het vervolg van de competitie! Volgende week is de eerste thuiswedstrijd. Om 13:00u nemen de SHOT-ters het op tegen Vriendenschaar uit Gouda.