Tevreden gezichten bij SHOT ondanks nederlaag

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Voor SHOT stond de tweede competitieweek in het teken van de uitwedstrijd tegen VTV, één van de kandidaten voor het kampioenschap in de Hoofdklasse. Het werd een lange avond en nadat de stofwolken van alle vijfgamers waren opgetrokken stond er een kleine nederlaag voor SHOT op het scorebord: 4-6. 

Bij SHOT ontbrak deze keer de jarige Hans van Gool in de basisopstelling. Martin Fransen, Henri ter Steeg en René de Gier verschenen daarom achter de tafel in Nieuwegein. VTV kwam in de sterkste opstelling: Natalia Balicka, Jörgen Verberne en Marco Langerak.

In de eerste partij van de avond werd direct van de avond gezet. Na 4 games hadden zowel Henri als Jörgen  beide 2 games gewonnen en moest de vijfde game de beslissing brengen. Tot 9-9 ging het gelijk op. Henri was daarna zijn zenuwen het beste de baas en pakte de laatste 2 punten om daarmee SHOT op een verrassende voorsprong te zetten.

En zoals de eerste partij volgden er nog vele partijen deze avond. In totaal gingen 7 partijen over de volledige vijf games, waarvan 6 partijen met het minimale verschil van 2 punten werden beslist. Een thriller van een wedstrijd die beide kanten op kon vallen. Doordat de vijfgames nipt in het voordeel van SHOT uitvielen en de andere 3 partijen naar VTV gingen, stond uiteindelijk een 6-4 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord.

Ondanks de nederlaag toonden de Soesters zich tevreden met de uitslag. “Dit is een zeer sterk team in de Hoofdklasse, 4 punten is meer dan waar we op gerekend hadden.”, verklaarde René de tevredenheid. “We hebben goed gespeeld en in de strijd om handhaving is dit een goed resultaat. Het was erg spannend en bij veel partijen was het kantje boord. Dit is een terechte uitslag.”, vulde Martin aan.

Ook noemenswaardig was het dubbel bij SHOT. Ook deze partij werd met het minimale verschil in de vijfde game gewonnen. Omdat vorige week het dubbel ook werd gewonnen, staat SHOT dus nog op een 100% score. “Het dubbel is een enorm belangrijk punt. Vorige seizoen wonnen we 90% van onze dubbels, waar we de jaren daarvoor steeds net onder de 50% bleven steken. Dit was één van de redenen dat we uiteindelijk op de 2e plaats eindigden.”, zo legt Henri uit.

Volgende week ontvangt SHOT het Utrechtse UTTC, één van de teams die SHOT onder zich wil houden. De doelstelling zal dan ook duidelijk zijn: SHOT gaat op jacht naar de 1e overwinning.