SHOT houdt nederlaag bij koploper beperkt

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Vrijdag 7 oktober stond voor SHOT de uitwedstrijd tegen koploper Almeerspin op het programma. SHOT kwam in het begin goed mee, verloor de aansluiting in het middengedeelte, maar wist door een sterke eindsprint de schade uiteindelijk beperkt te houden. Met een kleine 6-4 nederlaag keerden de mannen tevreden terug naar Soest.

In de basis ontbrak deze week Martin Fransen. Het team werd daarmee gevormd door Henri ter Steeg, Hans van Gool en René de Gier. Bij de tegenstanders stonden Franky Meijer, Dennis van Rutten en Jeroen Vonk in de basis.

De start was voor Almeerspin. Henri en Hans moesten respectievelijk Franky en Dennis feliciteren na hun eerste enkelspel. Het eerste punt voor SHOT werd gescoord door René, die Jeroen versloeg. In het dubbel overleefde SHOT  3 matchpoints in vijfde game, maar moest capituleren op het vierde. Henri speelde vervolgens een zeer sterke partij tegen Dennis en bracht de achterstand terug tot 3-2.

SHOT kende daarna een zwakke fase. Drie opeenvolgende partijen werden met duidelijke cijfers verloren. Almeerspin nam daarmee een 6-2 voorsprong. SHOT beschikte echter over een sterke eindsprint. Henri pakte zijn tweede partij van de avond, met een overwinning op Jeroen. In de laatste partij van de avond liet Hans zien dat hij het beste voor het laatst had bewaarde. In een fraaie en spannende 5-gamer verschalkte hij Franky Meijer en zette daarmee de einduitslag van 6-4 op het scorebord.

Een prima resultaat voor de Soester tafeltennissers. SHOT staat stevig op de 4e plaats, met 6 punten voorsprong op de nummer 5. De bovenste 3 teams, onderling verwikkeld in een spannende strijd om het kampioenschap, zijn voor SHOT ook uit beeld.