SHOT houdt schade beperkt tegen VTV

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op vrijdag 4 november nam SHOT het thuis op tegen VTV. In een mum van tijd keek SHOT tegen een 0-5 achterstand aan. SHOT rechtte de rug en wist uiteindelijk sterk terug te komen en de schade te beperken tot 4-6 nederlaag.

De heenwedstrijd eerder dit seizoen was er één om niet snel te vergeten. 7 van 10 partijen gingen toen in vijf games, met een minimaal verschil van 2 punten. Een wedstrijd die ook maar net voor één uur ’s nachts afgelopen was en waarbij SHOT uiteindelijk tevreden 4 punten mee nam uit Nieuwegein.

In de returnwedstrijd ontstond echter al snel een ander beeld. Waar SHOT matig uit de startblokken kwam, startte VTV erg sterk. De eerste vijf partijen gingen behoorlijk snel en de winst ging in deze partijen ook steeds naar VTV.

SHOT leek op een dikke nederlaag af te stevenen. Hans, Henri en René wisten echter het tij te keren. Dat begon met de partij van Henri tegen kopman Jorgen Verberne. Een 0-2 achterstand werd recht gezet en in de vijfde game was Henri duidelijk de sterkste. In de volgende partij tussen Hans en Jasper Eijpe leek het omgekeerde te gebeuren. Hans verspeelde een 2-0 voorsprong, maar wist in de vijfde game uiteindelijk toch aan de goede kant van de score te blijven. En daarmee verkleinde SHOT de achterstand van 0-5 naar 2-5.

In zijn laatste partij lukt het René niet om tot winst te komen. Hans en Henri slaagden daar tegen Marco Langerak en Jasper Eijpe wel in. En daarmee kwam de eindstand op 4-6 uit. Dezelfde score als in de heenwedstrijd.

“We kenden een bijzonder slechte start. In het begin liep bij ons alle drie niet lekker.”, begon Hans zijn terugblik op de wedstrijd. “Na de 0-5 konden begon het beter te lopen en wisten we de wedstrijd te kantelen. Met deze kleine nederlaag, tegen één van de kampioenskandidaten, zijn we dik tevreden. Zeker gezien de slechte start van deze wedstrijd.”, zo vulde Henri aan.

SHOT kent maar weinig rust tot de volgende tegenstander. Komende maandag moet er alweer aangetreden worden. Dan wacht de rode lantaarndrager uit deze poule, in Utrecht gaat SHOT op bezoek bij UTTC.