SHOT stelt vierde plaats veilig tegen titelkandidaat

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In alweer de laatste thuiswedstrijd van deze competitie ontvingen de Soester tafeltennissers titelkandidaat Almeerspin. Een spannende, met veel vijf-gamers leverde uiteindelijk een 5-5 gelijkspel op. En daarmee is de vierde plaats van SHOT zeker.

Voor SHOT verschenen deze week Henri ter Steeg, Martin Fransen en René de Gier achter de tafel. Om in de strijd te blijven voor het kampioenschap kwam Almeerspin in de sterkste opstelling naar Soest, met Franky Meijer, Wesley van Wingerde en Dennis van Rutten.

De eerste drie partijen waren allemaal krakers die aan het eind van de 5e game werden beslist. In de eerste partij versloeg Henri Franky, de eerste keer dat hij Franky wist te verslaan. Martin overleefde matchpoints in de 3e game, en sloeg in de vijfde game op zijn 2e matchpoint toe. René redde het niet en ging in de vijfde game nipt ten onder.

Nadat het dubbel ook in vijf games naar Almeerspin was gegaan, kwam SHOT daarna ook op achterstand doordat Martin, ook weer in vijf games, verloor van Franky. Een echt verschil tussen beide teams kwam er echter niet. De wedstrijd ging verder gelijk op. Na 4,5 uur en 45 games (geen record!) stond een eindstand van 5-5 op het scorebord.  Man van de wedstrijd was Henri, hij scoorde een loepzuivere hattrick. De andere twee punten kwamen op naam van Martin, René wist ondanks goed spel niet tot winst te komen.

Voor SHOT een prima uitslag. De vierde plaats is nu ook veiliggesteld. Almeerspin raakt door deze uitslag wat achterop in de strijd om het kampioenschap, dat over twee weken in de laatste wedstrijd van de competitie beslist zal worden.  “Een mooi resultaat! Almeerspin is een sterke ploeg en niet voor niets één van de kandidaten voor het kampioenschap. Dat we dit team op 5-5 houden is een prima prestatie.”, reageerde Henri tevreden. “De vierde plaats is nu zeker. Normaal gesproken betekent dat handhaving, maar we zijn afhankelijk van het aantal teams dat uit de landelijke competitie degradeert. Over twee weken weten we pas zeker of we met deze vierde plaats in het voorjaar wederom Hoofdklasse kunnen spelen.”, zo vulde René aan.