Jeugdteams 1 en 6 kampioen!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In de laatste wedstrijd van het seizoen sleepten 2 jeugdteams het kampioenschap binnen. Team 1 werd kampioen in Landelijk C, en team 6 was de sterkste in de 6e klasse. Topprestaties van deze teams!

Het eerste jeugdteam moest aantreden tegen de enig overgebleven concurrent in de strijd om de titel: SETT uit Den Haag. Het verschil tussen beide teams was afgelopen weken kleiner geworden, nog maar 2 punten. Om kampioen te worden had SHOT 4 punten nodig. Het werd een spannende ontknoping, de wedstrijd ging de hele middag gelijk op. In de 8e partij velde Jibbe het vonnis en haalde het kampioenschap binnen! Opmerkelijk is dat het team voor de 3e keer op rij kampioen is geworden. Begonnen in de 2e klasse, in het voorjaar 1e klasse en nu dus kampioen Landelijk C. Een topprestatie van Jibbe, Chris, Jurre, Jip en coach Flip. In het voorjaar gaat dit combinatieteam van Rega, TTVN en SHOT weer verder onder de vlag van TTVN, in de Landelijk B klasse.

In de 6e Klasse behaalde team 6, bestaande uit Lean, Tijn en Jasper, het kampioenschap binnen. In de laatste wedstrijd ging dit team op bezoek bij Almere United. Waar de heenwedstrijd nog overtuigend werd gewonnen, moesten de jonge spelers nu een kleine nederlaag incasseren. De eerste van het seizoen. Dit mocht de pret niet drukken, het kampioenschap was immers ruimschoots binnen. Ook hier een topprestatie van Leah, Tijn en Jasper!

shot6

Bij de senioren ging SHOT1 in de laatste wedstrijd op bezoek bij Woerden. Een wedstrijd om des keizers baard. Voor beide teams was de eindpositie in de competitie al bekend: SHOT 4e en Woerden 5e. Het enige dat bij SHOT op het spel stond was de vraag “Wie wordt de Soester kopman van deze competitie?” Gegadigden hiervoor waren Hans en Henri.

SHOT kende een goede start van de wedstrijd. Na het dubbel stond er een 1-3 voorsprong op het scorebord. Ondanks dat degradatie voor Woerden al een feit was, wilden de gastheren toch nog een mooi resultaat neerzetten. De achterstand werd ingelopen en vervolgens ging de wedstrijd gelijk op en eindigde onbeslist in een 5-5. Voor SHOT het 4e gelijkspel in de returnwedstrijden.

Hans werd wederom de kopman van SHOT. Hij won vrijdagavond 2 partijen, waar Henri op 1 winstpartij bleef steken. René wist ook één partij te winnen, en samen met Henri het dubbel te winnen. Omdat zaterdag duidelijk werd dat er 2 teams degraderen uit de 3e divisie, was voor SHOT ook duidelijk dat de 4e plaats in de Hoofdklasse handhaving betekent. Ook in het voorjaar zal SHOT 1 dus uitkomen in de Hoofdklasse.  “We hebben een goede competitie achter de rug”, zo blikte Henri tevreden terug. “Solide gespeeld en de punten gepakt die we moesten pakken. Ook tegen de 3 kampioenskandidaten hebben we goed gespeeld en de nodige punten gehaald. Daarmee zijn we een team dat moeilijk te verslaan is”, reageerde kopman Hans.

De competitie zit er nu op, voor SHOT staat volgend weekend de clubkampioenschappen, jeugd én senioren, op het programma!