Jeugdtitel Open Soester voor Tim van der Leeden

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na twee verloren finales was het dit keer wel raak voor Tim van der Leeden. Hij pakte de titel bij het jeugdtoernooi van de Menereis Open Soester. In de Jeugd 2 was de winst voor Theun Nicolai. Daniël van der Heijden en Lieke Salentijd grepen de titels bij de Jeugd 3 en Jeugd 4.

In totaal waren er vandaag 52 deelnemers bij het jeugdtoernooi, wederom een mooie opkomst wat de basis is voor een leuk toernooi. De deelnemers speelden in vier verschillende klassen en begonnen allemaal met een 6- of 7-kamp.

In de Jeugd 1 waren diverse mooie partijen in de poulefase, de halve finales leverden echter toch de verwachte wedstrijden op. Tim van der Leeden plaatst zich voor de finale na een duidelijke 3-0 overwinning op Jibbe van Vliet. De 2e halve finale was de mooiste partij van de dag. David Vrijhoeven en Thijs Beentjes, twee verdedigende spelers, maakten er prachtig en spannend schouwspel van. David had in de vijfde game 3 matchpoints, maar wist deze niet te verzilveren. Thijs sloeg vervolgens op zijn eerste matchpoint toe. In de finale was Tim duidelijk de sterkste speler en veroverde daarmee de jeugdtitel van de Open Soester.

In Jeugd 2 klasse speelden de SHOT-ters erg sterk en werden 3 van de 4 halve finale plaatsen bezet door SHOT-ters. De vierde speler was Theun Nicolai van Dokkum. Theun versloeg in een mooie wedstrijd op knappe wijze Koen Houtgast. De partij tussen Rex Hubbeling en Holger van Gorkum viel de kant op van Rex. Ook de in finale wist Theun een SHOT-ter van zich af te slaan: met 3-0 werd Rex aan de zegekar gebonden.

De knock-out rondes bij de Jeugd 3 stonden bol van de spanning. Rick Buijvoets won in vijf games van Melle Scholten. In de andere halve finale gingen Anouk van de Boom en Daniël van der Heijden ruim boven de 10 door in de vijfde game. Beide spelers hadden matchpoints. Daniël was uiteindelijk de meest gelukkige en wist door te dringen tot de finale. Daarin had hij wederom 5 games nodig om af te rekenen met Rick Buijvoets.

Bij de Jeugd 4, de allerkleinsten, veel SHOT-ters en Bijmaat spelers. De finale werd dan ook een Bijmaat – SHOT confrontatie. Voor SHOT was het Leah de Heij die acte de présence gaf in de finale. Zij rekende in de halve finale af met Jelle Breeuwsma. De andere finalist was Lieke Salentijn, die in de halve finale had afgerekend met clubgenoot Ayinda van Duin. In de finale leek Lieke op een eenvoudige overwinning af te stevenen. Leah knokte zich echter terug en dwong een vijfde game af. Daarin was het echter toch Lieke die met de winst aan de haal ging.

Na de prijsuitreiking werd het Open Soester weekend traditioneel afgesloten met de opruimceremonie waarbij alle SHOT-ters hun handen uit de mouwen staken. En vervolgens werd er gezellig afgesloten onder het genot van een frietje en een kroket. We kijken terug op een zeer geslaagd weekend!