Luuk en Koen Houtgast pakken Afdelingstitels

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Zaterdag 14 januari werden in Hilversum de kampioenschappen gehouden voor de sterkste jeugd van Midden Nederland. SHOT werd met vier spelers vertegenwoordigd. Luuk en Koen slaagden er beiden in een titel mee naar huis te nemen.

SHOT reisde af naar Hilversum met een 4 man sterke delegatie: Rex, Holger, Luuk en Koen. Rex Hubbeling en Holger van Gorkum wisten in de poule fase een aantal wedstrijden te winnen, maar konden hun outsiders rol niet waarmaken en strandden voor de finales.

Koen Houtgast ging van start als top favoriet bij de Jongens Welpen (t/m 11 jaar). Hij wist die favorieten rol knap waar te maken. In de finale stond hij geen game af en wist zo de titel voor het eerst binnen te slepen.

Bij de jongens pupillen (t/m 13 jaar) had SHOT oorspronkelijk twee ijzers in het vuur, maar Jip Weijers ontbrak helaas door ziekte. Luuk Houtgast moest het namens SHOT opnemen tegen de rest van de afdeling. Hij wist zonder gameverlies de finale te bereiken en moest het daar opnemen tegen de sterke Jurre de Bree uit Nieuwegein. Lang leek Luuk af te stevenen op een 3-0 overwinning, maar het werd toch een spannende vijfsetter. In die vijfde set ging het gelijk op, maar wist Luuk met name door zijn sterke service met 11-9 de overwinning en de titel te behalen.

Hiermee wist SHOT 2 van de 4 leeftijdstitels bij de jongens binnen te halen, een voor de club unieke prestatie. De komende jaren probeert SHOT dit succes uit te bouwen, er lopen bij de PingPongPower groep veel jonge talenten rond die in de toekomst in staat worden geacht om titels te pakken.

Zie hieronder het artikel dat in de Soester Courant verscheen.
15978120_1202940059759649_7569795539396176382_n