Geslaagd ranglijsttoernooi bij SHOT

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Afgelopen weekend organiseerde SHOT voor de eerste keer een Ranglijsttoernooi. In totaal kwamen op deze dagen ruim 350 spelers en speelsters in actie die op sportieve wijze streden om de titels.

Het weekend begon eigenlijk al op vrijdagmiddag. Op het programma stond de levering van alle benodigde materialen. Niet alleen de tafeltennistafels, netjes, teltafels, maar ook stoelen, tafels voor de organisatie en de benodigde audioapparatuur. En op vrijdagavond het opbouwen van de zaal. Met een team van 8 SHOT-ters was deze klus in een paar uurtjes geklaard.

Op zaterdag kwamen de spelers zonder A of B licentie (voorheen de C en D spelers) in actie. Totaal gaven 172 spelers acte de présence. Voor SHOT kwamen Tijn, Rex en Holger in actie. Leah was helaas ziek en kon daardoor niet meedoen. Tijn speelde goed en wist één partij. Daarmee eindigde hij op de 4e plaats in zijn poule. Rex en Holger zijn bezig aan hun laatste jaar bij de jeugd. Beiden wisten de poule-fase te overleven en plaatsen zich voor de knock-out rondes. Holger wist daarin nog één partij te winnen, maar strandde vervolgens bij de laatste 16. Rex wist nog één ronde verder te komen, maar moest na de kwartfinale ook zijn tegenstander feliciteren.

Op de 2e dag van het toernooi kwamen de B-spelers en de Welpen in actie. In totaal 185 spelers die achter de 32 tafels verschenen. Voor SHOT ook weer diverse spelers. Voor Janneke, Maya en Kevin was het hun eerste ranglijsttoernooi, en dus een hele nieuwe ervaring. Alle drie de spelers genoten van de toernooi en lieten goed spel zien. Waar Jasper in Hoorn de halve finale van het troosttoernooi haalde, bereikte hij nu knap het hoofdtoernooi. Dat was wel gelijk zijn eindstation. Koen speelde als A-welp mee bij de pupillen. Koen had een mindere dag en wist zich niet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In het troosttoernooi bereikte hij vervolgens nog wel de halve finale.

Voor SHOT was het de eerste keer dat er ranglijsttoernooi werd georganiseerd. Een nieuwe ervaring dus voor het organisatieteam. Een ervaring die erg goed bevallen is. Op beide dagen verliep het toernooi soepel en waren er positieve geluiden van de deelnemers en de begeleiders te horen. Op zaterdag kon er zelfs ruim een uur tijdswinst op het tijdschema geboekt worden. En dat verkort de wachttijden voor spelers én begeleiders, wat als positief werd ervaren. Natuurlijk zijn er ook genoeg zaken die nog beter kunnen en daar gaan we met z’n allen tegenaan om het toernooi volgend jaar weer een stap beter te maken.

Een belangrijk onderdeel in het succes van het toernooi was de inzet van de vele vrijwilligers vanuit SHOT. Naast het kernteam waren er veel SHOT-ters die een rol als  baancommissaris, parkeerwacht,  ontvangstcomité, teller of andere rol vervulden. Kortom, een mooie team prestatie!

Nadat op zondag de laatste prijsuitreiking was afgerond, werd in no time de zaal opgeruimd. Daarna togen de SHOT-ters naar de eigen kantine om de dag (net als op zaterdag) gezellig af te sluiten met een hapje en een drankje en te proosten op een geslaagd Ranglijsttoernooi in Soest!

De uitslagen van het toernooi zijn te vinden op:

Toernooi.nl – Zaterdag 4 februari

Toernooi.nl – Zondag 5 februari

Foto’s en impressies vind je op onze Facebook pagina. Een filmpje van het toernooi vind je op YouTube.

Ook de Soester Courant publiceerde een leuk artikel met een pagina brede foto over het toernooi:

IMG_3476