SHOT hard onderuit tegen titelfavoriet

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na een week zonder wedstrijd moest SHOT het afgelopen vrijdag opnemen tegen Almeerspin. De SHOT-ters kenden een zware avond en gingen met 9-1 hard onderuit tegen de titelfavoriet.

Twee weken geleden was SHOT goed van start gegaan met een 3-7 uit-overwinning bij HTTC. Omdat de thuiswedstrijd van vorige week is verplaatst, stond er voor SHOT weer een uitwedstrijd op het programma. Voor SHOT kwamen Hans, Henri en René in actie. Tegenstander Almeerspin miste in het najaar op een haar na het kampioenschap en is nu de grote favoriet voor de titel.

Het begin was duidelijk voor de thuisploeg. De eerste drie partijen gingen met duidelijke overwinningen naar Almeerspin. Daarna volgde het spannende middenstuk. Vijf partijen achter elkaar, te beginnen met het dubbel, gingen over het maximale aantal van vijf games. Spanning en mooi tafeltennis genoeg, maar punten leverde dit niet op voor SHOT. Telkens stond SHOT met lege handen en ging de overwinning naar de gastheren uit Almere.

Rond middernacht stond een tussenstand van 8-0 op het scorebord. Vanwege de lange duur werd er op twee tafels verder gespeeld. Hans ging ook in zijn laatste partij van de avond onderuit en toen Henri vervolgens ook op 0-2 achterstand kwam, leek een punt heel ver weg voor SHOT. Henri wist zich echter terug te knokken in de partij en op zijn tandvlees wist hij een vijfde game af te dwingen. En uiteindelijk viel de beslissende game de kant op van SHOT waarmee de eer kon worden gered.

9-1 was het eindresultaat. Een fikse domper voor SHOT. “Een geflatteerde nederlaag”, reageerde Hans van Gool. “Veel partijen waren close en vielen net de kant op van Almeerspin. Tegelijkertijd is dit een sterk team en niet voor niets de titelfavoriet. Je weet van tevoren dat het een moeilijke avond kan worden.”, vulde RenĂ© de Gier aan. “Gelukkig kon ik de laatste partij nog binnenslepen en daarmee op het scorebord komen.”, reageerde Henri ter Steeg opgelucht vlak na zijn laatste partij.