Herstel SHOT in uitwedstrijd tegen SVO

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na de nederlaag tegen titelfavoriet Almeerspin moest SHOT 1,5 week voordat het de zure nasmaak van de nederlaag kon wegspoelen. Dat lukte afgelopen dinsdag tegen SVO. In De Meern boekten de mannen van SHOT een keurige 4-6 overwinning.


In De Meern verscheen in dezelfde opstelling als tegen Almeerspin. Henri ter Steeg, Hans van Gool en René de Gier namen het op tegen SVO met Arjan Weergang, Hans Hoekstra en Misja Heller. Traditioneel een wedstrijd tussen twee teams die in de Hoofdklasse in de middenmoot meedraaien. Ook in deze competitie lijken zowel SHOT als SVO weer op een plek in de middenmoot af te stevenen.

Het spelbeeld in deze ontmoeting is redelijk voorspelbaar. Tegen kopman Weergang komen de Soester tafeltennissers eigenlijk altijd te kort. René kon goed aanhaken, een slechte start in de beslissende vijfde game kostte hem echter de partij. Ook het dubbel valt meestal de kant op van SVO.

Aan de andere kant gaat SHOT voor de punten tegen Hoekstra en Heller. En daarin slaagde SHOT optimaal. Tegen Heller verliep het zowel voor Henri, Hans en René moeizaam. Alledrie slaagden er echter in de partij in 4 games naar zich toe te trekken. Tegen Hoekstra hadden Henri en René vier games nodig. Bij Hans was het echter kantje boord. Een 2-0 voorsprong ging verloren en in de vijfde game sloeg Hans pas op het derde matchpoint het winnende punt binnen (12-10).

Al met al zette SHOT met een 4-6 overwinning een prima prestatie neer, met 2 keurige overwinningen van de drie SHOT-ters. Volgende week zaterdag volgt voor SHOT de eerste thuiswedstrijd. In Soest ontvangt SHOT dan Hilversum, het team dat momenteel op de 6e en laatste plaats staat.