Kleine nederlaag voor SHOT

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In de tweede thuiswedstrijd van de competitie ontving SHOT HTTC. Waar de heenwedstrijd in een ruime overwinning eindigde voor SHOT (3-7), moest SHOT deze avond het onderspit delven. De gasten uit Houten versloegen de Soesters met 4-6.


Vorige week had SHOT pas de eerste thuiswedstrijd van de competitie gespeeld. Op zaterdag werd een kleine nederlaag (4-6) geleden tegen Hilversum. Vrijdag startte de tweede helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen HTTC. Voor SHOT verschenen Martin Fransen, Hans van Gool en René de Gier achter de tafel.

De start van de wedstrijd was voor HTTC. Zowel Hans als Martin gingen in vier games ten onder tegen respectievelijk Rens Boer en Lucien Halsema. René zette SHOT vervolgens op het scorebord met winst tegen Jesse Oostveen. Door het sterke dubbel Hans/Martin kwam SHOT vervolgens langszij.

Dat het niet de avond van Martin zou worden, werd duidelijk in de vijfde partij van de avond. In de vierde game verspeelde Martin diverse matchpoints, in de vijfde game kwam Rens sterk terug van een achterstand en besliste de partij via een randbal. Hans bracht SHOT weer langszij door winst op Jesse. Het lukt René vervolgens niet om SHOT voor het eerst op voorsprong, hij ging ten onder tegen Lucien.

In de laatste serie enkelspelen ging Martin wederom ten onder (tussenstand 3-5), daarmee was een gelijkspel het hoogst haalbare voor SHOT. René toonde daarna zijn goede vorm en via zijn tweede overwinning van de avond bracht hij SHOT op 4-5. In de laatste partij van de avond verloor Hans in vijf games van Lucien.

De eindstand was daarmee 4-6 en dat was toch teleurstellend voor SHOT. Hans reageert: “Ons doel was een overwinning en dat is, ondanks meerdere kansen, helaas niet gelukt.” SHOT bezet nu de vijfde plaats in de vijfde poule, maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegen de nummer 6 in het vooruitschiet. “In de strijd tegen handhaving moeten we natuurlijk minimaal 4e worden. Maar eigenlijk willen we meer, want als er versterkte degradatie plaats vindt, zijn we met de 4e plaats ook niet zeker van handhaving.”, zo lichtte René toe.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. De Soesters reizen dan af naar Nieuwegein, waar VTV de tegenstander zal zijn.