Teleurstellend gelijkspel voor SHOT

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In Nieuwegein nam SHOT het deze week op tegen VTV, de rode lantaarn drager in de Hoofdklasse. SHOT ging voor de overwinning, maar moest helaas genoeg nemen met een 5-5 gelijkspel.

In de basis verschenen deze week Hans van Gool, Martin Fransen en René de Gier. Voor VTV verschenen Frank van Schaik, John van Hoeven en Leon Brunenberg achter de tafel.

De start van SHOT was matig. Martin ging onverwacht onderuit tegen Frank en René verloor na 0-2 voorsprong alsnog in vijf games van John. Het enige punt in de eerste serie enkelspelen werd gescoord door Hans.

Met het sterke dubbel Hans/Martin, al ruim 1,5 jaar ongeslagen in de Hoofdklasse, maakte SHOT gelijk. In de daarop volgende 3 enkelspelen wisten de 3 SHOT-ters alledrie hun partij te winnen. SHOT kwam daarmee op een 2-5 voorsprong en stevende af op een mooie overwinning.

Het liep helaas anders. In de laatste drie partijen wist SHOT niet meer tot scoren te komen en zodoende werd de eindstand bepaald op 5-5.

Doordat nummer 4 Hilversum met 8-2 verloor bij koploper Almeerspin stijgt SHOT nu naar de 4e plek, waarbij het ook een wedstrijd minder heeft gespeeld dan Hilversum. “De vierde plek is echter allerminst nog zeker”, zo reageerde René na afloop. “Daar zullen we nog hard voor moeten knokken.”, vulde Hans aan. En met het risico dat er meer dan 2 teams degraderen uit de landelijke competitie zal de strijd om handhaving nog zeer spannend worden.

Volgende week wacht in ieder geval een dubbel programma voor SHOT. Op vrijdag komt koploper Almeerspin op bezoek. Op zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen VTV op het programma en heeft SHOT de kans om een beter resultaat neer te zetten dan in de heenwedstrijd.