SHOT doet goede zaken

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

SHOT had dit weekend een dubbel programma. Op vrijdag wist SHOT koploper Almeerspin knap 4 punten af te snoepen. Op zaterdag volgde de inhaalwedstrijd tegen VTV. Dit leverde een klinkende 10-0 overwinning op!
Op vrijdag ontving SHOT de favoriet voor de titel in de Hoofdklasse. SHOT was voorbereid op een zware avond, in Almere ging de heenwedstrijd immers met 9-1 verloren. Maar deze avond was het vanaf het begin duidelijk dat het anders zou lopen.

Direct in de eerste partij zette Henri SHOT op het scorebord door Dennis van Rutten te verslaan. Almeerspin nam vervolgens wel het heft in handen doordat Martin en René hun eerste enkelspel verloren en ook het dubbel naar de gasten uit Almere ging.

SHOT bleef echter aanhaken want in partij 5 wist Martin ook van Dennis van Rutten te winnen. En even later wist Martin ook zijn 2e overwinning te pakken door knap Almeerspin’s kopman Franky Meijer te verslaan. Aangezien René daarna een overwinning pakte, stond SHOT op 4 punten. In de laatste partij wist Henri net niet te winnen van Wesley van Wingerde. De eindstand kwam daarmee op 4-6.

Een prima score voor de SHOT-ters. “Dit is een mooi resultaat.”, blikte Martin terug op de wedstrijd. “Almeerspin  gaat kampioen en dat je het met 4 punten gewoon.”, vulde Henri zijn teamgenoot aan.

Op zaterdag stond voor SHOT nog een inhaalwedstrijd op het programma. VTV, de nummer 6 in de poule, was dit keer de tegenstander. Waar vorige week in de heenwedstrijd nog een teleurstellend 5-5 gelijkspel werd neergezet, werd het deze keer een geheel andere wedstrijd.

SHOT startte overtuigend, zowel Henri, Hans als René wonnen gedecideerd hun eerste partij. Het dubbel, met Hans en Martin, liep wat stroef maar leverde uiteindelijk toch een punt op voor de Soester tafeltennissers met een 4-0 tussenstand als resultaat.

Ook in het vervolg bleef SHOT duidelijk de sterkste partij. Henri en René hadden het zwaar tegen John van Hoeven, maar wisten toch in vijf games de overwinning uit het vuur te slepen. Alle andere partijen leverden duidelijke overwinningen voor SHOT op.

En daarmee stond aan het eind een klinkende 10-0 overwinning op het scorebord! Dit leidde uiteraard tot grote tevredenheid bij de SHOT-ters. “Dit is een geweldige overwinning, een mooie prestatie van het gehele team.”, reageerde Hans na afloop. Met deze overwinning staat SHOT nu stevig op de 4e plaats. De voorsprong op nummer 5 bedraagt 10 punten. “We nemen afstand van de plaatsen 5 en 6. En we kunnen nu ook weer verder omhoog kijken. Het verschil met plaats 3 en 2 is klein dus ook die kant op is nog van alles mogelijk.”, analyseerde René

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Hilversum op het programma. Dan gaat voor SHOT de strijd om handhaving verder.