Aarzelende start van de jeugd

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De najaarscompetitie ging van start bij de jeugd. Alle teams speelden thuis. Met een veelbelovende lichting van jeugdspelers waren de verwachtingen best hoog gespannen! Ook al debuteerden bijna alle spelers in een hogere klasse. Het kwam er nog niet overal even goed uit. De start was wat aarzelend … 

Shot 1 – Hilversum 4

Het 1e team had een valse start in de 2e klas doordat Jackie onverwacht verstek liet gaan. Daardoor moest Ronnie Pietersen als invaller debuteren in de 2e klas. En dat hij niet onverdienstelijk! Nadat Boris het spits had afgebeten en Shot op een mooie 1-0 voorsprong had gezet, moest Ruben (ook debuterend in de 2e klas) het in 5 games afleggen tegen een wat berekender tegenstander. Ronnie verraste daarna door zijn eerste pot met duidelijke cijfers winnend af te sluiten. Een 2-1 voorsprong dus! Daarna ging het licht echter langzaam uit bij het 1e team. Er was nog steeds veel strijd, maar Shot kon geen enkele keer meer beslissend zijn. Een teleurstellende 2-8 nederlaag was het gevolg.

Shot 2 – SVE 4

Debuterend in de 3e klas had dit team gehoopt wat meer uit deze wedstrijd te halen. Waar Ronnie nog excelleerde in de 2e klas, had hij in de 3e klas niet genoeg vernuft om meer dan 1 partij binnen te halen. Ook Jasper van Schalkwijk en Trey Muljokarno wonnen van dezelfde speler. Jasper  wist ook bijna een 2e partij te winnen, maar finishte ongelukkig.

Shot 3 – Hilversum 8

In de 4e klas moet dit team goed mee kunnen doen, maar dat kwam er nu nog niet uit. Met name Quinten en Leah waren nog niet helemaal scherp. Alleen Jasper (van Doorn) wist knap alle wedstrijden te winnen al ging dat soms nog met angstig spel en benauwde ontsnappingen.

Shot 4 – Hilversum 10

Het eerste succesje van vandaag; in de 5e klas! Al had dit team ook beetje pech doordat zowel Jimmy als Sven verstek moesten laten gaan. Maurits en Glenn begonnen beide gespannen aan de wedstrijd, maar wisten uiteindelijk beiden ongeslagen te blijven. Netjes! Invaller Khalid speelde zijn allereerste competitiewedstrijden ooit en dat, nota bene, in een hogere klasse dan waarin hij met zijn eigen team is ingedeeld. In zijn laatste wedstrijd kwam Khalid pas echt ‘los’ en wist een nuttig punt toe voegen: 7-3!

Shot 5 – Hilversum 11

In de 6e klas haalde het 5e een mooie 6-4 overwinning binnen. Cedric moest duidelijk nog wennen aan het (nieuwe) niveau en bleef zonder winst. Tycho haalde 2 mooie punten binnen en debutant Ellias bleef in zijn allereerste competitiewedstrijd meteen ongeslagen!

Shot 6 – Bijmaat 7

Shot heeft 3 teams in de Starterscompetitie met zeer veel zeer jonge spelers. Talenten in de dop! Team 6, met Janneke en Kevin, bleven met mooi spel Bijmaat duidelijk de baas: 4-1! Janneke liet 1 partij door de vingers glippen, maar liet duidelijk zien helemaal op haar plek te zijn in dit team. Kevin debuteerde met 2 mooie overwinningen.

Shot 7 – Hilversum 13

Laurens en Isa werden door de oudere en meer ervaren spelers van Hilversum met 1-4 verslagen, maar dat ging niet makkelijk!  Onze talenten lieten veel strijd zien en wonnen ook veel games, maar alleen Isa wist ook een wedstrijd winnend af te sluiten. Kwestie van geduld; dit team gaat het prima doen!

Shot 8 – Bijmaat 6

Kakelvers in de competitie misten Lotte, Thessa en Marlieke (een 100% meisjesteam) nog de nodige vastheid en ervaring. Dat was geen verrassing. Voor hen is deze competitie vooral bedoeld om te leren. En dat hebben zij gedaan! De 0-5 uitslag is dus even niet belangrijk.