SHOT start competitie met magere zege

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op vrijdag 15 september startte SHOT de najaarscompetitie met een thuiswedstrijd tegen SVO. SHOT boekte een magere 6-4 overwinning.

Voor SHOT verschenen Hans van Gool, Henri ter Steeg en René de Gier achter de tafel. Zij namen het op tegen het gepromoveerde SVO 2, dat met Jan-Willem Rouwhorst, Helmut Vianen en Joran Veldkamp naar Soest was afgereisd.

SHOT kwam goed uit de startblokken. Henri won zijn eerste partij tegen Helmut. Hoewel Hans daarna onderuit ging tegen Jan Willem, wist René zijn team weer op voorsprong (2-1) te brengen door een overtuigende zege op Joran.

SVO beet van zich af, getuige de winst in het dubbel en de daarop verrassende 5-games winst van Helmut op Hans. Ook Joran leek voor een stuntje te gaan zorgen. Henri wist echter een 1-2 achterstand goed te maken waardoor SHOT weer langszij kwam.

René nam zijn team vervolgens aan de hand richting de overwinning. Eerst werd Jan Willem op een 3-0 nederlaag getrakteerd en in zijn laatste partij moest ook Helmut na 3 snelle games zijn felicitaties aan René aanbieden. Tussen deze partijen had Hans een matchpoint overleefd tegen Joran en in vijf games zijn eerste punt van de avond binnen gesleept.

Het slotakkoord was voor SVO, aangezien Jan Willem Henri’s spel goed wist te ontregelen. Eindstand een 6-4 overwinning voor SHOT.

De SHOT-ters toonden zich gematigd tevreden met deze overwinning. “We hadden op iets meer gehoopt, maar dit is wel een terechte uitslag”, aldus Henri ter Steeg. René de Gier, deze avond in topvorm bij SHOT gaf aan dat deze overwinning een goede basis is voor de rest van de competitie. “Met René in deze vorm gaat dit een mooie competitie worden!”, zo vulde Hans van Gool aan.

Volgende week staat de eerste uitwedstrijd op het programma. SHOT gaat dan in Nijkerk op bezoek bij Rega.