Opnieuw zware nederlaag voor SHOT

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na de nederlaag in Nijkerk had SHOT deze week wat recht te zetten. Tegen kampioenskandidaat Hilversum kwam dat echter niet uit de verf. SHOT ging opnieuw met grote cijfers onderuit: 1-9.

Bij het Soester team kon Hans van Gool niet in actie komen vanwege een blessure. Naar verwachting zal hij nog enkele weken niet inzetbaar zijn als speler. Wel vervulde hij deze week de taak van coach voor het team  dat deze met Martin Fransen, René de Gier en invaller Jorrit Kroon achter de tafel verscheen.

In de eerste serie enkelspelen kwam Hilversum sterk uit de startblokken. Martin verloor het openingsduel tegen Caspar Veenboer, de kopman van de gasten en Jorrit ging in vijf games ten onder tegen Pieter Salentijn. René was dichtbij een overwinning tegen Marnix Karssenberg, maar moet in de vijfde game zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander.

Voor het dubbel verscheen het duo Martin en René achter de tafel. Een combinatie waar beide spelers even aan moesten wennen. “Ik speel het dubbel altijd met Hans, dus je hebt even tijd nodig om elkaar ingespeeld te raken.”, lichtte Martin toe. “Voor mij is het grootste verschil dat ik normaal gesproken met de linkshandige Henri dubbel. Als je dubbelt met een rechtshandige speler, moet je andere looplijnen gebruiken. Dat is even wennen.”, aldus René. Hoewel het even wennen was voor beide spelers, bleek de combinatie Martin/René goed te werken. In de beslissende vijfde game kwamen de Soesters helemaal los en scoorden zo het eerste punt van de avond voor SHOT.

Na het dubbel stond er een 1-3 tussenstand op het scorebord. In 6 resterende enkelspelen trokken de gasten uit Hilversum steeds aan het langste eind. Martin was nog dichtbij een zege in zijn partij tegen Marnix, maar ook die partij werd beslist in het voordeel van Hilversummers. En zo stond na 4 uur tafeltennis een 1-9 eindstand op het scorebord.

Wederom dus een zware nederlaag voor de SHOT-ters. “We wisten dat dit een moeilijke avond zou worden, Hilversum is immers één van de kandidaten voor het kampioenschap. Maar deze uitslag valt echter zwaar tegen.”, vertelde coach Hans van Gool na afloop. “We gingen voor een punt of 3 a 4, maar dat zat er vanavond niet in.”, vulde René de Gier aan.

SHOT is nu gezakt naar de 6e plaats in de poule en is nu de rode lantaarndrager in deze poule. SHOT zal flink aan de bak moeten om zich wederom te handhaven in de Hoofdklasse. De inhaalrace zal volgende week moeten starten. SHOT kan haar borst nat maken, want koploper SVE komt dan op bezoek.