SHOT bijt van zich af tegen koploper SVE

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na twee zware nederlagen had SHOT wat recht te zetten. Op voorhand een moeilijke opgave, want SHOT kreeg vrijdagavond bezoek van koploper SVE. Maar juist wanneer de sportieve nood hoog is, liet SHOT zich van zijn beste kant zien en verraste vriend en vijand met een 6-4 zege.

Er moest wat gebeuren in het eerste team van SHOT. Na 2 keer achter elkaar met 9-1 verloren te hebben, was SHOT gezakt naar de 6e en laatste plaats in de Hoofdklasse. Het gat met de veilige 4e plaats bedroeg na 3 speelrondes al 9 punten! Werk aan de winkel dus. En tegelijkertijd een bijzondere lastige opgave omdat SHOT vrijdagavond de trotse koploper SVE ontving.

Voor SHOT gaven Martin Fransen, Henri ter Steeg en René de Gier deze week acte de présence. De bezoekers kwamen met Ron van der Maarel, Robbert Bod en Jasper Graaff naar Soest.

Het begin van de wedstrijd zette gelijk de toon voor de hele avond. Henri en Robbert speelden een prachtige vijfgamer waarbij Henri met 11-8 in de vijfde game het eerste punt voor SHOT binnen haalde. Daaropvolgend gelijk al het tweede punt voor SHOT aangezien Martin de lastige Jasper versloeg. Waar René het doorgaans bijzonder lastig heeft tegen verdedigers, speelde hij een uitstekende partij tegen Ron. Helaas ging deze echter nipt verloren in de vijfde game.

Ook in het dubbel moest een vijfde game de beslissing brengen. Waar de combi Henri/René dit seizoen nog moeizaam liep, ging het deze keer prima en leidde dat uiteindelijk tot winst. De tussenstand kwam daarmee op 3-1.

In de tweede serie enkelspelen trokken de Soesters tafeltennissers de goede lijn verder voort. Alledrie wisten hun tweede partij in winst om te zetten. 6-1 voor SHOT! Een even onverwachte als riante voorsprong voor SHOT, waarmee weer eens blijkt dat sport onvoorspelbaar is.

In de laatste drie enkelspelen kwam SVE nog sterk terug en liet het zien waarom zij kandidaat zijn voor het kampioenschap. De laatste 3 punten gingen naar de bezoekers uit Utrecht en daarmee kwam de eindstand op 6-4.

Uiteindelijk een resultaat waar SHOT dik tevreden mee kan zijn. “Dit hadden we echt even nodig!,” reageerde Martin opgelucht na afloop van de wedstrijd. Waar de concurrenten voor plek 4 beiden met 8-2 onderuit gingen, boekte SHOT dus een mooie zege. “We stijgen een plekje, maar belangrijker is dat de achterstand op nummer 4 is teruggebracht tot 5 punten”, zo legde René de Gier uit. “We zijn weer terug in de strijd voor handhaving!”, zo sloot Henri de mooie avond voor SHOT af.