Spanning bij senioren voelbaar

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na de 4e wedstrijdweek wordt zichtbaar dat veel Shotteams prima kansen op handhaving hebben, maar dat de concurrentie zeer dichtbij is. Er moet dus wekelijks gebikkeld worden. Dat geldt met name voor het 1e team.

Trio:

Shot 1 – SVE 4:  6-4

Eindelijk liet het 1e echt zijn tanden zien en werd een zeer aansprekend resultaat gehaald tegen de koploper. Toen een tussenstand van 6-1 op het scorebord stond, leek een echte sensatie in de lucht te hangen. SVE stelde, met grote moeite, echter orde op zaken door de laatste 3 potten te winnen. Shot 1 is nu van de laatste plek af en kan weer omhoog kijken.

ATC 1 – Shot 2:  6-4

Het 2e team scoorde weer eens het zoveelste 6-4-tje. Nu uit tegen een in sterkste opstelling spelende koploper ATC, wat dus een prima resultaat is. De verschillen in deze poule zijn minimaal tussen de nummers 3 (Shot) en 6 (LTTC). Het blijft oppassen dus. Oeds, Danny en Axel wonnen 1 keer en natuurlijk het dubbelspel.

Hilversum 8 – Shot 3:  8-2

Tegen koploper Hilversum liep het 3e tegen een forse nederlaag aan. Sascha en Pim wonnen elk 1 pot, waar Joris nog steeds moeite heeft om de spreekwoordelijk deuk in het pakje boter te krijgen. Ook hier zijn de verschillen minimaal! Shot lijkt (met een 2e plaats) heel erg veilig, maar de concurrentie zit hen op de hielen.

Over ’t Net 2 – Shot 4:  4-6

Een nipte zege voor het nog steeds bovenaan staande 4e team. De Amersfoorters verkochten de huid duur. Paul was de uitgesproken kopman met de maximale score. Maria won ook 2 keer. Wieb tobt nog wat met de vorm en bleef met lege handen staan.

Laren 2 – Shot 5:  9-1

Een flinke zeperd voor het 5e tegen het zeer sterke Laren. Laren staat nog niet bovenaan, maar is de gezworen kampioenskandidaat. In de eenzijdige pot wist Martin in de 7e wedstrijd van de avond de eer te redden. Adri en Sebastiaan bleven zonder winst. Ook hier is de stand spannend, maar het 5e heeft prima kansen op handhaving.

Shot 6 – LTTC 4:  deze wedstrijd werd uitgesteld.

Shot 7 – UTTC 6:  5-5

In de wedstrijd van de waarheid tegen naaste concurrent UTTC stond het binnen de kortste keren 1-4. Een pittige achterstand dus. Met de grootst mogelijke moeite werd de kloof gedicht, zodat het 7e nog steeds de ranglijst aanvoert met 2 punten voorsprong. Holger boekte zijn eerste verliespartijen van deze competitie en won 1 keer. Rex en Joop konden elk 2 punten bijschrijven.

VTV 8 – Shot 8:  5-5

Twee gelijkwaardige ploegen bonden de strijd aan met elkaar en de uitslag was helemaal in lijn daarmee. Prima resultaat overigens! Jan bevestigde weer zijn goede vorm met 2 mooie overwinningen waar (kopman) Barend maar 1 keer won net als George. Op de ranglijst ziet het er goed uit: het 8e gaat zich handhaven!

Leerdam 2 – Shot 9:  4-6

Op een gure maandavond toog ons ‘jeugdteam’ naar het verre en sterke Leerdam. Daar werd een benauwde, maar mooie, zege geboekt. Jackie was weer ongenaakbaar. Tristan (2 keer) en Rick (1 keer) maakten de 6 vol. Een prima 2e plaats is het loon.

Shot 10 – Bijmaat 3:  3-7

Het 10e trad aan tegen het sterke Bijmaat. Vooraf stond vast dat het sprokkelen werd. Er werden daarom nog 3 mooie punten binnen gehaald. Jurgen was weer sterk met 2 keer winst. Ook Esther pikte een heel mooi punt mee. Hans wist niet vaak genoeg de 11 punten te halen om winst te kunnen bijschrijven. Prima competitie overigens tot zover voor het 10e!

Duo:

Shot 1 – ZTTV 1:  3-2

Het 1e wist een krappe overwinning te behalen op het lastige ZTTV waar Rens Boer onverslaanbaar bleek. Martin en Henri wisten wel beiden de andere tegenstander te kloppen en samen ook het dubbelspel te pakken. Het 1e doet nog steeds mee voor het kampioenschap.

Rega 1 – Shot 2:  0-5

Een soevereine zege voor het ook soeverein bovenaan staande 2e. Reinier en Rowan waren ongenaakbaar. Een snelle pot waarin hekkensluiter Rega met de neus op de feiten gedrukt werd.

Rega 3 – Shot 3:  deze wedstrijd werd uitgesteld.