SHOT volop in de achtervolging

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Dinsdag 24 oktober begon SHOT aan de 2e helft van najaarscompetitie met een uitwedstrijd tegen SVO. Met een grote 2-8 overwinning keerde SHOT terug naar Soest en heeft daarmee de achtervolging op nummer Rega op een goede manier ingezet.

Na de eerste vijf wedstrijden van de competitie staat SHOT op een vijfde plaats. Een positie die aan het seizoen degradatie naar de 1e Klasse betekent. Dat willen de mannen van het eerst team absoluut voorkomen! Een inhaalrace is nodig, de achterstand op de veilige 4e plaats bedraagt immers 7 punten.

Aangezien Hans van Gool nog geblesseerd is, verschenen Martin Fransen, Henri ter Steeg en René de Gier wederom in de basisopstelling van de Soester tafeltennissers. Voor SVO namen Igor Heller, Jeroen Mol en Joran Veldkamp de honneurs waar.

De beginfase van de wedstrijd was voor SHOT. Henri en René wonnen beide hun eerste partij eenvoudig met 3-0. Martin kwam er daarna echter niet aan te pas tegen Igor Heller en het punt van het dubbel ging naar de gastheren uit De Meern. Kortom, een 2-2 tussenstand op het scorebord.

De 3 partijen na het dubbel waren cruciaal in het verloop van de avond. Alledrie de partijen hadden een vijfde game nodig om een beslissing te brengen. En even zoveel keer ging de overwinning naar SHOT. Henri pakte zijn vijfde game met 11-8, Martin had een verlenging nodig en won met 12-10. René nam op het juiste moment een time-out, een 7-4 achterstand boog hij om naar een spectaculaire 7-11 overwinning.

SHOT nam daarmee een 2-5 voorsprong. In de resterende 3 partijen had enkel Martin het even lastig tegen zijn tegenstander, maar de overwinningen kwamen geen moment in gevaar. En daarmee stond er een fraaie 2-8 overwinning als eindresultaat op het scorebord.

“Een mooie overwinning! De drie partijen na het dubbel waren cruciaal. Deze spannende potten vielen gelukkig allemaal onze kant op!”, reageerde René na afloop. “Deze overwinning kunnen we goed gebruiken in de strijd om handhaving.”, vulde Martin aan. “Het is nog steeds een moeilijke opgave, maar met deze overwinning is nog alles mogelijk.”, aldus Henri.

Volgende week vrijdag staat voor SHOT een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. In Soest wordt dan concurrent Rega ontvangen.