SHOT niet voorbij concurrent Rega

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Een cruciale wedstrijd in de stijd om handhaving in de Hoofdklasse. SHOT ontving vrijdagavond concurrent Rega. Een (grote) overwinning was nodig, maar SHOT kwam niet verder dan een 5-5 gelijkspel.

De teams van SHOT en Rega begonnen de wedstrijd in de wetenschap dat de gasten uit Nijkerk een voorsprong van vijf punten hadden op de gastheren uit Soest. Een voorsprong die met name tot stand is gekomen door de 9-1 overwinning van de Nijkerkers in de heenwedstrijd. De opdracht voor SHOT was duidelijk: er moet gewonnen worden en het liefst zo dik mogelijk.

Gezien de slepende blessure bij Hans verschenen bij SHOT deze keer wederom Martin, Henri en René achter de tafel. Tim de Graaf, Michel van de Kamp en Sven van de Pol verdedigden de eer voor Rega.

De bezoekers kwamen sterk uit de startblokken. Henri ging ten onder tegen Rega’s kopman Tim en Martin verloor onverwacht van jeugdspeler Sven. René zette daarna het eerste punt voor SHOT op het scorebord op door een krappe overwinning op Michel. In het dubbel ging het lang gelijk op. In de vijfde game leek SHOT de winst te gaan pakken, maar aan het eind schakelde Rega een tandje bij en pakte toch de overwinning en daarmee een 1-3 voorsprong.

Na het dubbel nam Martin revanche voor de nederlaag in zijn eerste partij. Hij versloeg op fraaie wijze in vier games Tim, de kopman van Rega. Henri redde het ook in zijn tweede partij niet, hij verloor van Michel. René boekte vervolgens een eenvoudige overwinning op Sven waardoor hij de achterstand terugbracht tot 3-4.

Partij 8 en 9 waren de krakers van de avond. Martin’s partij tegen Michel verliep identiek aan René’s partij tegen Michel. 2-0 in games voor komen, maar vervolgens toch een vijfde game moeten spelen. Een spannende game wel te verstaan. Net als René wist ook Martin in vijf games de partij naar zich toe te trekken. René speelde vervolgens een bijzonder sterke wedstrijd tegen Tim. Ook hier moest een vijfde game de beslissing waarin beide spelers hun niveau nóg een tandje omhoog wisten te krikken. René kwam knap terug van een 1-5 achterstand en kreeg op 10-8 twee matchpoints. Tim wist deze met twee sterke services echter weg te werken. Op 11-10 kreeg René zijn derde kans. René schatte goed in welke service zijn tegenstander zou doen en wist zijn tegenstander met hoog risico bal te verrassen!

Daarmee kwam SHOT voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong. Henri slaagde er niet in om zijn laatste wedstrijd in winst om te zetten. Een 5-5 gelijkspel was het eindresultaat.

Een eindresultaat dat voor Rega goed nieuws betekent en voor SHOT slecht nieuws. SHOT kijkt immers nog steeds tegen een achterstand van 5 punten aan. Met nog 3 wedstrijden te gaan wordt het zeer moeilijk voor SHOT om zich te handhaven in de Hoofdklasse. In de komende wedstrijden heeft SHOT een ware houdini act nodig om in het voorjaar wederom in de Hoofdklasse uit te mogen komen.