Spanning ten top bij de senioren

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Het was weer een hectische week. Diverse teams doen mee voor het kampioenschap, maar wie heeft de sterkste zenuwen? De eerste beslissingen lijken al gevallen.

Trio:

Hilversum 5 – Shot 1:  deze wedstrijd is uitgesteld

Shot 2 – Huizen 2:  6-4

Tegen naaste concurrent deed het 2e goede zaken. Maar het moest van ver komen! Na een angstige 3-4 achterstand werden toch de laatste 3 partijen in winst omgezet en de zeg veilig gesteld. Oeds (net getrouwd en verhuisd) lijkt van een last bevrijd en speelde ook deze week weer als een jonge god. Hij won dus alles. Danny (2 x) en Axel (1x) volgden op gepaste afstand.

TOVO 1 – Shot 3:  5-5

Tegen de nummer-laatst is een gelijkspel een schamel resultaat. Nu begint Joris eindelijk wat te raken (2x winst), maar laat Sascha juist verstek gaan in de laatste weken. Hij pakte 1 punt. Pim won ook 2 partijen. Het 3e zakt daarmee naar de 4e plaats.

Maarssen 4 – Shot 4: 1-9

Een ijzig spannende poule. Concurrent SVE heeft een paar misstappen begaan, terwijl nummer-3 Over ’t Net aan een geweldige opmars bezig is. Er zijn nu 3 kampioenskandidaten, waarvan Shot toch wel de beste papieren lijkt te hebben! Daarbij helpt een ruime zege op Maarssen natuurlijk ook: Patrick en Wieb bleven ongeslagen. Maria liet 1 punt glippen.

Maarssen 3 – Shot 5:  4-6

Een nuttige zege op concurrent Maarssen. Maar is het genoeg voor handhaving? De achterstand op Maarssen bedraagt nu 5 punten. Adri toonde zijn goede vorm met 2 winstpotten. Sebastiaan voegde 1 punt toe. Invaller Gerrit speelde frank en vrij zomaar 3 punten bij elkaar!

Shot 6 – Almere United 2: 9-1

Kijk, dat zijn uitslagen! Koploper Hoogland is het 6e hiermee op 2 punten genaderd. En in de laatste wedstrijd moet het 6e tegen … Hoogland! Verras ons heren! Bert en Gerrit waren alle tegenstanders te machtig. Herman gunde het de Almeerders om de eer te redden.

WIK 2 – Shot 7:  7-3

Een in sterkste opstelling spelend WIK bracht ons 7e een gevoelige nederlaag toe. Omdat mede-kampioenskandidaat UTTC ook punten liet glippen, is een ‘simpele’ overwinning tegen UTTC in de volgende wedstrijd voldoende om de kop over te nemen. Dit keer deelden Rex, Holger en Joop in de malaise. Ze wonnen elk 1 keer!

Shot 8 – SVE 12:  tja, de tegenstander kwam niet opdagen!

Shot 9 – Bijmaat 5:  4-6

Tegen koploper Bijmaat werd nipt verloren en dat is natuurlijk knap. De punten kwamen, zoals wel vaker, van Jackie vandaan die alles won. Tristan voegde hier een puntje aan toe. Rick moest alle tegenstanders feliciteren.

Shot 10 – Good Luck 2:  3-7

Tegen koploper Good Luck werd een nette nederlaag genoteerd. Verrassende kopman was dit keer Hans (de Heij), waar Hans (Bartijn) niet tot winst wist te komen. Jurgen moest dit keer tevreden zijn met 1 zege.

 

Duo:

Elan 1 – Shot 1:  4-1

In de directe confrontatie voor de koppositie tegen Elan, liep het 1e toch tegen een pittig verlies aan, waardoor nu Elan de lijstaanvoerder is en Shot mis lijkt te gaan grijpen voor het kampioenschap. Alleen het dubbelspel was een prooi voor Shot. Martin en Jorrit moesten het in alle enkelspelen afleggen tegen de Elan-spelers.

Shot 2 – Vitac 1:  3-2

Een benauwde overwinning voor het 2e, dat desondanks royaal op kop blijft gaan. Geen zorgen dus hier. Rowan en Reinier verloren beiden van de kopvrouw van Vitac, maar wonnen beiden wel de andere partij. Omdat het dubbel vrijwel altijd een zekerheidje is, was de winst niet echt in gevaar.

Shot 3 – ZETA 2:  4-1

Het 3e staat ook royaal bovenaan. Tegen de nummer 2 werd gewoon een dikke 4-1 winst gepakt. Ook hier bleef Gerrit ongeslagen (net als in de andere 2 wedstrijden afgelopen week!). Herman haalde 1 punt binnen.