SHOT degradeert uit de Hoofdklasse

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na vele jaren nipt te handhaven in de Hoofdklasse, is het SHOT deze competitie niet gelukt om zich te handhaven in de hoogste afdelingsklasse. SHOT degradeert uit de Hoofdklasse en zal in de voorjaarscompetitie uitkomen in de 1e Klasse.

De degradatie komt niet uit de lucht vallen. De gehele najaarscompetitie worstelt SHOT met de vorm en vallen de resultaten tegen. De afgelopen weken werd duidelijk dat degradatie onafwendbaar was. Afgelopen vrijdag tegen Hilversum viel het doek definitief.

In de inhaalwedstrijd in en tegen Hilversum moest SHOT met een invaller spelen. Axel Diemers nam deze rol voor zijn rekening. Martin Fransen en René de Gier completeerden het SHOT team. Hilversum , één van de koplopers, verscheen in een sterke opstelling achter de tafel. Caspar Veenboer en Pieter Salentijn werden voor de eerste keer deze competitie vergezeld door Erwin Knecht.

In de eerste serie enkelspelen pakte de drie SHOT-ters alledrie een game af van hun tegenstanders. Kansen op winst waren er echter niet. In het dubbel kon SHOT geen potten breken waardoor SHOT tegen een 4-0 achterstand aan keek.

Martin was vervolgens in een sterke partij heel dichtbij een overwinning op Caspar. In de vierde game had hij een matchpoint maar dit wist hij niet te benutten. In de vijfde game was het geluk aan de zijde van de Hilversummer en ging de winst aan de neus van Martin voorbij.

In de daaropvolgende partijen kwam SHOT niet in de buurt van winst. In de laatste partij van de dag probeerde René de 10-0 af te wenden. Een spannende en goede partij die in de vijfde game beslist moest worden. Daarin was Pieter te sterk en bracht zodoende de maximale score voor Hilversum op het scorebord.

“Dat we vandaag definitief zouden degraderen, wisten we van tevoren. Dat konden we niet meer voorkomen.”, reageerde Martin na afloop. “Zeer teleurstellend dat we met 10-0 ten onder gaan. In deze opstelling is Hilversum een heel sterk team. We hadden toch gehoopt 1 of 2 puntjes van hen af te snoepen.”, vulde René de Gier aan.

Volgende week is de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. In eigen huis ontvangt SHOT Woerden, de nummer 3 in deze Hoofdklasse poule.