Geslaagd KTTF!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Zaterdag 16 december was het weer tijd voor het Kindertafeltennisfeest. Met dit jaar ook een nieuw onderdeel: de rond-de-tafel kampioenschappen. Naast het reguliere toernooi bleek een leuke en spannende aanvulling op het toernooi.

Een mooie zaterdagmiddag in december. Tijd voor het KTTF! En vandaag dus met een nieuw onderdeel: het rond-de-tafel toernooi. Verdeeld over drie groepen, uitgerust met een zestal fiches en onder begeleiding van 2 SHOT-ters begonnen de kinderen de middag. Een leuk onderdeel wat gelijk een mooie strijd en veel lol opleverden. Zowel bij de kinderen als bij de begeleiders!

Benieuwd naar de foto’s van het evenement. Kijk dan snel op Google Photos!

Bij de gecombineerde groep 4/5 bleven Kevin Ahlers en Marlieke de Gier als laatste 2 spelers over en zij speelden vervolgens een partijtje tot de 5 om de winst. Deze ging uiteindelijk overtuigend naar Kevin. Bij groep 6 ging de eerste prijs naar Laurens de Gier, voor Coen Stalenhoef. In groep 7/8 streden Ellias Mohamed en Jasper van Doorn om de winst. Jasper wist dit SHOT onderonsje uiteindelijk te winnen.

Na het succesvolle nieuwe onderdeel terug naar de vertrouwde concept. Poulewedstrijden gevolgd door knock-out rondes. Bij alle groepen waren er poules van 5 of 6 spelers zodat iedereen verzekerd was van meerdere wedstrijdjes. Waar voor de ene speler de uitdaging lag in het zo vaak mogelijk terug spelen en de bal op tafel te houden, zagen we bij andere spelers volop strijd om de prijzen!

Na de halve finales begonnen om 15:45 de 4 finales. En dit waren finales om van te smullen. In de jongste groep, groep 4/5 troffen Marlieke de Gier en Kevin Ahlers elkaar wederom. Waar het bij rond-de-tafel een duidelijke overwinning werd voor Kevin, waren beide spelers in deze finale zeer aan elkaar gewaagd. Mooi rally’s en veel spanning, maar uiteindelijk was het Kevin die nogmaals aan het langste eind trok.

Bij de meisjes groep 6 speelde Maya, in het rode Montessori shirt, tegen Isa, in het blauwe Insingershirt. Ook dit was een zeer fraaie finale. In de beslissende had Isa vier matchpoints, maar wist deze niet te benutten. Maya hield haar zenuwen knap in bedwang en sloeg zelf toe op haar 2e matchpoint! Bij de jongens groep 7 een even spannende finale. De enige finale zonder SHOT-spelers, maar wel twee klasgenoten van de Montessorischool. Rubin en Duuk, vorig jaar ook tegen elkaar in de finale (toen groep 6 uiteraard), maakte er een fraai schouwspel van. Duuk leek in twee games te gaan winnen, maar Rubin bleef er in geloven en dwong een derde game af. Ook daarin volop spanning. Waar de winst vorig jaar naar Duuk ging, was de winst nu voor Rubin!

In de finale van groep 8 kwamen Ellias en Jasper tegen elkaar uit. Dit leverde twee spannende games op, waarbij Jasper aan het eind van de games zich steeds van zijn beste kant liet zien en zodoende de winst voor zich opeiste.

Het KTTF werd net als de vele voorgaande jaren weer georganiseerd door Paul Roest en Rob Houtgast. En zoals gebruikelijk weer ondersteund door de vele SHOT vrijwilligers, de jeugdleden als tellers en de senioren als ondersteuning voor de bar en het begeleiden van het toernooi. Bedankt allemaal!