Jelle Goossens wint opnieuw Open Soester!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op 6 januari startten we traditioneel het nieuwe jaar met de Menereis Open Soester. Net als in 2015 wist Jelle Goossens zich tot winnaar te kronen!

Zoals ieder jaar gingen we op de zaterdag om 09:30u van start met het toernooi. Een mooie opkomst met 75 spelers, verdeeld over een viertal klassen.  Gestart werd met 6- en 7-kampen zodat alle spelers verzekerd waren van diverse partijen. De poulefase werd gevolgd door knock-out rondes waarna om strak 17:30u, onder toeziend oog van de vele toeschouwers, de vier finales tegelijkertijd gespeeld konden worden. Benieuwd naar alle uitslagen? Kijk dan in deze Excel sheet. Bekijk alle foto’s van het toernooi in ons foto-album. Een impressie van het toernooi krijg je ook door het filmpje te bekijken!

In de Senioren 1 klasse was Jelle Goossens de favoriet. Maar de weg naar de finale was moeizaam voor Jelle. In de poule ging hij verrassend ten onder tegen jeugdig talent Tim Gras. Als 2e plaatste Jelle zich voor de kwartfinale waar hij het op moest nemen tegen titelverdediger Quinten van Dissel. Dit werd een fraaie partij waarbij Jelle in de 5e game de beslissende slag toebracht. Na een 3-0 zege op Rogier Wijker in de halve finale trof Jelle in de finale Martijn Weijers tegenover zich. Martijn had zich via een benauwde vijf-games overwinning op Tim Gras geplaatst voor de halve finale waarin hij duidelijk te sterk was voor Julian Plette.

In de finale nam Martijn Weijers verrassend het initiatief. Tegen alle verwachtingen in kwam hij op een 2-0  voorsprong. Jelle kwam echter steeds beter in de wedstrijd en wist na een spannende 3e en 4e game een beslissende vijfde game af te dwingen. In de finale liet Jelle zich de kaas niet meer van het brood eten. Deze game ging overtuigend naar de inwoner van Utrecht en daarmee veroverde hij voor de 2e keer de titel Open Soester kampioen!

In de Senioren 2 klasse vielen de prestaties van SHOT-ters tegen. Henri ter Steeg ging in de poulefase onder uit, Axel Diemers dolf in de kwartfinale het onderspit tegen Mark Broers (UTTC). In de halve finale won Mark vervolgens eenvoudig van clubgenoot Martin Houthuizen. Aan de andere kant van het schema plaatste Timeas zich voor de finale na zeges op oud-SHOTter Berend Jonker en Iduna speler Laurens van de Brink.

Vorig jaar liet Timeas diverse matchpoints onbenut, maar dit jaar liet hij zien ervan geleerd te hebben. In de vierde game liet hij weliswaar een matchpoint onbenut en verloor daarna de game. In de vijfde game benutte hij zijn tweede matchpoint en daarmee was de titel in de Senioren 2 voor hem. En ook niet onbelangrijk: in de 2e game was Mark heer en meester en hier ontsnapte Timeas ternauwernood aan een 11-0…

In de Senioren 3 één SHOT-ter in de halve finale. Patrick Pelka versloeg in de kwartfinale clubgenoot Sascha Diemers, moet vond in de halve finale zijn waterloo tegen Abd Alhady Atwa. In de finale nam Abd Alhady het op tegen de altijd taaie Mario Lenting. Maar Abd Alhady wist zich in te stellen op het spel van Mario en won verdiend met 3-1.

Geen titels dan voor SHOT dit jaar? Nee, gelukkig hadden we nog joker Rex. Waar gehoopt werd op een snelle nederlaag voor Rex zodat hij kon helpen bij buffet, had Rex vandaag een topdag. In de poulefase was hij ongenaakbaar en de kwart- en halve finale wist hij overtuigend te winnen. De finale was echter een ander verhaal. Joshua de Roos (Iduna)  knokte voor wat hij waard was, maar moest na 5 spannende games toch zijn meerdere erkennen in Rex.

Na de finales werd het toernooi afgesloten met de prijsuitreiking, zoals te doen gebruikelijk met weer een mooie speech van Robbie Houtgast. En dan natuurlijk aan het buffet, want ook dit was dit jaar weer prima verzorgd, met voldoende eten voor iedereen. In een ontspannen en gezellige sfeer werd de dag afgesloten. En tegelijkertijd de laatste voorbereidingen voor de zondag, want de jeugd is zondag aan de beurt!