Jeugdtitel Open Soester prooi voor Thijs Beentjes

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De jeugdtitel bij de Menereis Open Soester is gewonnen door Thijs Beentjes. In de finale was hij te sterk voor Luuk Houtgast.

De eerste zondag van januari. Tijd voor het jeugdtoernooi van de Open Soester. Met 57 deelnemers  van 14 verschillende verenigingen wederom een mooie opkomst. Ook ten opzichte van vorig jaar weer iets meer deelnemers. Dit jaar stond het toernooi volledig onder leiding van Axel Diemers.

Bekijk alle foto’s van het toernooi in ons foto-album. Een impressie van het toernooi krijg je ook door het filmpje te bekijken!

In de Jeugd 1 klasse speelden 13 spelers in 2 poules, gevolgd door knock-out rondes. Aan de bovenkant van het schema bereikte Thijs Beentjes overtuigend de finale. Roemer Valk en Joël Nabarro van Tempo Team moesten beide hun meerdere erkennen in Thijs. In de andere helft van het schema veel spannende wedstrijden. Luuk Houtgast vocht zich in zijn kwartfinale tegen Tanya Misconi terug van een 0-2 achterstand, Nick van Dijk had in zijn kwartfinale een verlenging in de vijfde game om Jurre de Bree op de knieën te dwingen. In de halve finale versloeg Luuk verrassend Nick en zodoende stond er voor het eerst sinds jaren weer een SHOT-ters in de Jeugd 1 finale. En met 12 jaar de jongste finalist bij de Jeugd 1-klasse. Maar in de finale was Thijs duidelijk de sterkste. Met z’n onorthodoxe spel ontregelde Thijs Luuk en sleepte met 3-0 de winst in de wacht.

Bij de Jeugd 2 plaatsten 2 SHOT-ters zich voor de kwartfinales. Zowel Trey Muljokarno als Jasper van Doorn redden het echter niet en werden uitgeschakeld. In de halve finales werden beide partijen in vier games beslist. Anuar Behari (Diemen) en Olaf Kooijman (Hoogland) versloegen respectievelijk Daniël van der Heijde en Pepijn Ouwedijk. In de finale volgde een ware kraker. Olaf had in de vierde game een matchpoint, maar Anuar wist dat kundig weg te werken. In de vijfde leek Anuar met de winst aan de haal te gaan, maar Olaf hield zijn zenuwen knap in bedwang. Met 14-12 besliste Olaf de strijd in zijn voordeel!

Voor de organiserende vereniging viel er in de Jeugd 3 klasse succes te noteren. Glenn Breeschoten was goed op dreef en pakte overtuigend de titel in deze klasse. In de finale rekende hij gedecideerd af met Stephan van Moppes van VTV.

De finales bij Jeugd 4 kende spannende ontknopingen. In de halve finale keek Thom Bleeker (Hoogland) in de vijfde game tegen een 10-4 achterstand aan en leek het pleit beslecht. Jelle Breeuwsma (TTVN) wist echter het laatste punt niet te maken en Thom sloeg op 11-10 toe. In de finale liet Thom eerst een aantal matchpoints onbenut, maar uiteindelijk bleek hij wel in vier games de sterkste en pakte daarmee de tweede titel voor Hoogland.

Om half vijf kwam het toernooi tot een einde en kunnen we terug kijken op wederom een geslaagd Open Soester weekend. Ben je benieuwd naar uitslagen van het jeugdtoernooi? Kijk dan in het overzicht hieronder. Vanaf deze plaats nogmaals dank aan alle vrijwilligers die geholpen bij de organisatie van dit toernooi!