Goede start voor SHOT in de 1e Klasse

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

SHOT begon de voorjaarscompetitie goed met een 7-3 overwinning op concurrent UTTC.

Na de degradatie uit de Hoofdklasse komt het 1e team van SHOT deze competitie uit in de 1e Klasse van de afdeling Midden. De heren trapten afgelopen vrijdag af tegen UTTC. Gelijk een belangrijke wedstrijd, UTTC is immers de voornaamste concurrent in de strijd om het kampioenschap in de 1e Klasse.

Omdat Hans van Gool nog herstellende is van een blessure stonden Henri ter Steeg, Martin Fransen en René de Gier in de basis bij SHOT. Bij UTTC speelden Thomas van Vessem, Gido Jehoel en Mark Broers.

De start van SHOT was stroef. Henri kwam er in de eerste partij niet aan te pas tegen Thomas en ging met 0-3 onderuit tegen de kopman van UTTC. Ook Martin had het moeilijk tegen Gido. In de vierde game keek Martin tegen 2 matchpoints aan, maar deze wist hij vakkundig weg te werken. De vijfde game trok hij vervolgens gedecideerd naar zich toe en bracht daarmee de stand op 1-1.

Na de winst van René op Mark en tevens ook de winst in het dubbelspel kwam SHOT op een 3-1 voorsprong. In het verloop van de avond werd de voorsprong vervolgens gestaag uitgebreid. Henri, Martin en René pakte alledrie hun punten tegen Gido en Mark, en dolven het onderspit tegen Thomas.

Na 4 uur tafeltennis stond een verdiende 7-3 overwinning op het scorebord. “Een mooi begin van deze competitie.”, zo reageerde Martin Fransen na afloop. “UTTC is de concurrent in de strijd om het kampioenschap, een 7-3 is daarom een goede start van de competitie.”, zo vulde Henri ter Steeg aan.

Omdat de wedstrijd van volgende week is uitgesteld, vervolgt SHOT over 2 weken de competitie met een thuiswedstrijd tegen Huizen.