Geslaagd Ranglijsttoernooi bij SHOT

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op zaterdag 17 en zondag 18 februari organiseerde SHOT voor de 2e keer een Ranglijsttoernooi. Een mooi toernooi met vele enthousiaste spelers en coaches en een tevreden toernooi-organisatie.

Op de zaterdag stond het toernooi voor de spelers zonder licenties op het programma. Op de speeldag zelf kwamen nog een paar afmeldingen ivm ziekte, het totaal aantal deelnemers kwam hierdoor uit op 153. Een aantal dat iets lager was dan het voorgaande jaar. Voornamelijk door een klein aantal deelnemers bij de meisjes, in totaal slechts 25.

Vanuit SHOT gaven zaterdag 5 acte de présence. Allemaal lieten de prima spel zien. Glenn en Trey bereikten de knock-out rondes, maar wisten uiteindelijk niet in de prijzen te vallen.

Waar het kon werd het speelschema vervroegd om zodoende de wachttijden te beperken. Dit lukt goed en uiteindelijk was het toernooi een half uur eerder dan gepland afgelopen.

Op de zondag was het volle bak bij het toernooi voor de B-spelers en de welpen. Er was plek voor 192 spelers, terwijl er 240 inschrijvingen waren ontvangen. Ondanks dat er nog 16 spelers afvielen omdat zij 2 weken voor het toernooi een A-licentie behaalden, moest er toch een behoorlijk aantal spelers teleurgesteld worden. Het goede nieuws is natuurlijk wel dat het toernooi over belangstelling niet te klagen heeft en dat het toernooi erg in trek is bij spelers en begeleiders.

Voor SHOT kwamen er zondag 9 spelers in actie. En naast de vele vrijwilligers voor het toernooi waren er ook nog 5 coaches beschikbaar om de jeugdleden te begeleiden. Voor veel spelers was het de eerste kennismaking met een ranglijsttoernooi. Maya en Koen behaalden de knock-out rondes. Koen, als A-Welp uitkomend bij de B-Pupillen, wist het toernooi zelfs op zijn naam te schrijven. Een fraaie prestatie! En als Welp dus ook zijn A-licentie bij de pupillen.

Net als zaterdag verliep ook de zondag soepel. De poulefase (met 35 poules op 32 tafels) werden eerder afgerond dan gepland waardoor er duidelijke winst op het tijdschema kon worden geboekt.  Hierdoor konden diverse vervolgrondes naar voren gehaald worden. De finales waren gepland om 18:00u, door de vervroeging van diverse rondes eindigde de laatste finale rond de klok van 6 en eindigde het toernooi daarmee keurig op tijd.

Een belangrijke factor in het succes van het toernooi was de grote inzet van de vele vrijwilligers van SHOT. Zowel bij het opbouwen als opruimen van de zaal, maar ook bij rollen als baancommissaris, bij de balie, parkeerwachten, coaches, tellers, catering en manusjes-van-alles. Namens de toernooiorganisatie heel veel dank! Het mooie weekend werd zondagavond afgesloten onder het genot van de traditionele spare-ribs en een lekker drankje.

Alle uitslagen van het toernooi zijn te raadplegen via www.toernooi.nl (zaterdag en zondag). Foto van het toernooi zijn te zien via Google Photos.

De prijswinnaars van het B-Jeugdranglijsttoernooi.