Verrassende rentree voor Hans van Gool in SHOT 1

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Nadat vorige week SHOT 1 niet in actie kwam in verband met de voorbereidingen op het Jeugdranglijsttoernooi, stond er deze week weer gewoon een wedstrijd op het programma. Na een half jaar blessureleed maakte Hans van Gool onverwachts zijn rentree in SHOT 1. De rentree werd opgeluisterd met een 8-2 overwinning op Hilversum.

De laatste keer dat Hans in actie kwam voor SHOT 1 was begin september, in de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie. Een tennisarm hinderde Hans zodanig dat tafeltennissen niet meer ging. De afgelopen weken kon Hans weer enigszins trainen en langzaam het ritme proberen terug te vinden. De rentree kwam echter toch nog onverwacht snel. “Het plan was om in de loop van maart pas weer mee te spelen. De afgelopen weken kon ik echter sneller dan verwacht weer pijnvrij spelen”, aldus de opgeluchte Hans. “Hans zou vrijdagavond in eerste instantie alleen het dubbel spelen. Hans gaf echter zelf aan klaar te zijn om ook 3 enkelspelen te spelen. Daarom hebben we op het laatste moment besloten om Hans op te stellen en dat ik zou uitvallen.”, vulde RenĂ© de Gier aan.

De tactische wissel bleek goed uit te pakken voor SHOT. Hans speelde de eerste partij, kwam wat moeizaam op gang maar wist in vijf games wel de overwinning te pakken. Henri ter Steeg en Martin Fransen boekten daarna ook allebei een zege, waardoor SHOT op een 3-0 voorsprong kwam.

Daarna stokte de machine even. Het dubbel werd door Henri en René nipt verloren (10-12 in de vijfde game) en Martin kwam er in zijn tweede partij niet aan te pas waardoor de Hilversummers de stand op 3-2 brachten.

In het vervolg van de wedstrijd liet SHOT verder geen punten meer liggen. Hans en Henri scoorden dus een hattrick, Martin behaalde 2 overwinningen.

Een mooie 8-2 overwinning op de rode lantaarndrager in deze poule. Toch waren de SHOT-ters niet helemaal tevreden. “Eigenlijk laten we hier 2 punten liggen. UTTC, onze concurrent voor het kampioenschap, won met 10-0 van dit team. Dus eigenlijk verliezen we 2 punten in de strijd om het kampioenschap.”, legde Henri uit. “Een redelijke overwinning. Het is belangrijkste is echter dat Hans weer kon meespelen. Daar zijn we erg blij mee en dat geeft ook weer extra vertrouwen voor de rest van de competitie!”, aldus Martin Fransen.

Volgende week wacht voor SHOT een inhaalwedstrijd. In eigen huis ontvangen de Soester tafeltennis Over ’t Net uit Amersfoort.