Tussenbalans senioren

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na een zeer drukke inhaalweek zijn alle Shotteams weer ‘bij’ en hebben alle teams dus ook 5 wedstrijden gespeeld en zijn we dus halverwege de competitie aangeland. Het perfecte moment voor een tussenbalans. En daaruit komen nog wel de nodige zorgpunten naar voren!

Trio:

SHOT 1 – Over ’t Net 1:  10-0

Een spetterende overwinning. Eindelijk pakt het 1e ook gedecideerd de punten tegen een zwakkere opponent. Martin, René en (nu ook weer) Hans waren scherp en bikkelden zich naar deze maximale score. SHOT 1 is ook meteen de uitzondering op de regel: er moet nog een wedstrijd ingehaald worden, maar dat gebeurt (heel uitzonderlijk) pas op 6 april. Het 1e gaat voor niets anders dan het kampioenschap en lijkt daar, hoewel de marges nog klein zijn, wel de beste kaarten voor te hebben. De eerste ‘return’ wedstrijd is tegen directe concurrent UTTC. We weten dus wellicht volgende week al hoe het gaat lopen.

Gispen 2 – SHOT 2:  5-5

Het 2e verkeert in zwaar weer en dan is een gelijkspel tegen de nummer-laatst geen beste prestatie. Degradatiegevaar voor het 2e team dus in de 1e klasse. Beide teams traden met een (goed scorende !) invaller aan. Bij SHOT was Rob Huis in ’t Veld de invaller en hij won 2 keer! Dat lukte Axel ook, terwijl Danny 1 punt kon toevoegen.

SHOT 3 – Rega 4:  5-5

De directe strijd om de koppositie. Het 3e had 2 punten voorsprong op Rega en wist die dus vast te houden. Wel zit alles (de eerste 4 teams) hier nog heel dicht op elkaar. Het is nog geen gelopen race dus. Tegen Rega wisten, in een gelijk opgaande strijd, Pim en Joris beiden 2 tegenstanders te kloppen. Sascha moest er zelf 2 feliciteren.

WIK 1 – SHOT 4:  8-2

Ons 4 moet strijden voor behoud in de 3e klasse. Dan zouden er tegen middenmotor WIK een beetje gestunt moeten worden om daar wat aan te veranderen. Dat zat er niet echt in voor het 4e. Een redelijk kansloze nederlaag was hun deel. Martin en Elsbeth wisten, bij een 6-0 achterstand, 2 mooie punten binnen te slepen. Rex kon geen score maken. Een 5e plek is het resultaat.

LTTC 3 – SHOT 5:  4-6

Een mooie overwinning op de hekkensluiter. Maar om zelf daarmee uit de gevarenzone te komen, had de overwinning ruimer moeten (en kunnen) zijn. Nu staat het 5e op een 5e plek in de 3e klasse. De kansen op een betere klassering zijn echter nog niet verkeken! Nu was Herman de grote man; hij bleef ongeslagen. Gerrit en Bert voegden respectievelijk 2 en 1 punt(en) toe.

SHOT 6 – Overhees 2:  6-4

Een zuinige zege op een positief verrassend Overhees. Pas na een 3-2 achterstand gingen de remmen los bij het 6e en werden alsnog 4 van de 5 resterende punten gepakt. De punten werden op klassieke wijze binnengehaald: Barend 3 keer en George en Jan beiden 1 keer. Het resultaat is een mooie 3e plaats op de ranglijst.

SHOT 7 – Woerden 7:  2-8

Een goed resultaat gelet op het feit dat het 7e hier speelde met 2 man waarvan 1 invaller! En Worden is gewoon kampioenskandidaat. Sebastiaan bevestigde zijn goede vorm zoor 2 keer te winnen en van invaller Rick mocht niet verwacht worden dat hij in dit geweld potten zou breken. Door dit gedoe bezet het 4e een bescheiden 4e plaats in deze overigens ongemeen sterke poule.

SHOT 8 – Rega 6:  8-2

Eindelijk weer een goed-nieuws verhaal! Het 8e staat riant aan kop. Ook Rega kon daar weinig aan veranderen. Farhad bleef, zoals gewoonlijk, weer ongeslagen en Rick en Tristan voegden daar beiden 2 punten aan toe. De afstand tot de nummer 2 is inmiddels 9 punten!

SHOT 9 – Laren 3:  7-3

Een prima overwinning tegen het hoger geplaatste Laren. De 4e plaats is daarmee een zekerheidje geworden. Jurgen en invaller Tristan haalden beiden de volle buit binnen. Esther kon minder goed overweg met de speltypes van de tegenstanders en kon geen punten toevoegen. Geen malheur; het gaat goed met het 9e!

 

Duo:

SHOT 1 – Hilversum 2:  3-2

Een nuttige overwinning in een poule waar alles nog redelijk dicht bij elkaar zit. Met deze winst blijft het 1e op een kwetsbare 5e plaats in de ranglijst staan. Na een mooie 3-0 voorsprong wist Hilversum nog mooi terug te komen tot 3-2. Zowel Reinier als Rowan wonnen 1 pot en natuurlijk weer het dubbelspel.

SHOT 2 – Bijmaat 1:  2-3

Een kleine nederlaag tegen het lager geplaatste Bijmaat en dat is toch wat teleurstellend. Ons 2e blijft hiermee op de 4e plek staan. De punten werden gebroederlijk binnengehaald door Paul en Patrick. Het dubbelspel, niet het sterkste punt van het 2e, werd helaas verloren.

SHOT 3 – Woerden 1:  0-5

Een duidelijke zeperd van Gerrit en Martin tegen koploper Woerden. Een sprokkelpuntje was welkom geweest, want het 3e staat op een 5e plaats, maar is in fel gevecht gewikkeld met de nummers 3 en 4. Knokken dus!