SHOT hard onderuit bij Over ’t Net

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Vrijdagavond ging SHOT op bezoek bij Over ’t Net in Amersfoort. SHOT ging onverwachts onderuit, en met ruime cijfers:8-2. De kampioensaspiraties kunnen voor dit seizoen daarmee definitief de ijskast in.

Na de 7-3 nederlaag vorige week bij concurrent UTTC was de opdracht voor SHOT vrijdagavond duidelijk. Er moest met ruime cijfers gewonnen worden om kans te blijven houden op de titel in de 1e klasse. Henri ter Steeg, Hans van Gool en René de Gier moesten het gaan doen voor SHOT. Voor Over ’t Net verschenen Juliet van Veen, Wander Rolsma en David Vrijhoeven achter de tafel. Het werd een avond die men niet snel zal vergeten.

In de eerste partij nam Henri het op tegen Wander. Henri miste in de 4e game diverse matchpoints en in de 5e game wist Henri zijn matchpoints ook niet te benutten. Wander was daar beter in en met 13-11 besliste hij de partij in zijn voordeel. Een valse start voor SHOT? Het bleek de opmaat voor een patroon dat de hele avond zich herhaalde.

Ook in de partij tussen René en David was een verlenging in de vijfde game noodzakelijk, wederom ging het punt naar de thuisspelende ploeg. Hans verloor vervolgens duidelijk van Juliet. Toen ook de 4e en 5e partij van de avond met 12-10 en 13-11 in de 5e game naar Over ’t Net gingen, keek SHOT halverwege tegen een  onverwachte en ontluisterende 5-0 achterstand aan.

Wedstrijd 6 dan. Hans tegen Wander. Het eerste puntje voor SHOT wellicht? Bij 2-1 en 10-5 voor Hans leek SHOT dan eindelijk op het scorebord te komen. Toch niet. Hans wist het niet af te maken, Wander snoepte hem de 4e game af en wist ook de 5e game naar zich toe te trekken. René verloor vervolgens met drie keer 12-10 van Juliet waarmee de teller voor Over ’t Net op 7 kwam.

De mooiste wedstrijd van de avond was de partij tussen David en Hans. Schitterende punten van beide spelers. De afloop? Die past in het beeld van de avond, want ook deze vijfde game ging naar David.

In de laatste twee partijen wist SHOT dan eindelijk punten te scoren. Henri won in 3 games van Juliet en René wist in de laatste partij (na een 2-0 voorsprong) de vijfde game  met 13-11 te winnen.

“Een bizarre wedstrijd.”, reageerde Hans van Gool na afloop vol ongeloof. In totaal werden 7 partijen beslist in de vijfde game, waarvan 6 punten in de verlenging (boven de 10). “Veel partijen hadden net zo goed onze kant op kunnen vallen. Zeker als dat in het begin gebeurt, wordt het een hele andere wedstrijd. Maar ja, je moet ook wel het laatste punt maken.”, zo reageerde Henri ter Steeg. “Het kampioenschap kunnen we nu definitief uit ons hoofd zetten. We gaan voor de 2e plaats en in het najaar gaan we opnieuw strijden voor het kampioenschap.”, zo sloot René af.

Volgende week staat er voor SHOT weer een uitwedstrijd op het programma. Dan gaan de SHOT-ters op bezoek bij Huizen.