De spanning stijgt …

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Bij de senioren nadert het einde van de competitie alweer. Nu werd week 8 van de competitie gespeeld. De beslissende fase is aangebroken. Voor veel teams is het erop of eronder.

Trio

Huizen 3 – SHOT 1:  2-8

Na het echec van vorige week was dit een prima uitslag voor ons 1e. De achterstand op de koploper wordt hiermee iets teruggebracht, maar het gat lijkt te groot om nog hoop te koesteren. Martin en René wisten knap ongeslagen te blijven. Henri had een zware avond en won 1 keer.

Woerden 2 – SHOT 2:  8-2

Het 2e staat op een kwetsbare 5e plek en degradatie naar de 2e klasse dreigt. De afstand tot de veilige zone is inmiddels zo groot dat het kaarsje langzaam uit lijkt te gaan. Tegen het sterkere Woerden wisten Oeds en Axel beiden nog een punt binnen te halen. Danny kon dat niet evenaren.

SHOT 3 – SVE 8:  4-6

In de strijd om de koppositie ging het 3e met miniem verschil ten onder tegen concurrent SVE. De voorsprong voor het 3e is daarmee nog 4 punten. Dat lijkt royaal te zijn om kampioen te worden, maar SVE heeft in de laatste 2 wedstrijden een aanzienlijk lichter programma. Spannend dus. Pim won 2 keer, Sacha bleef op de nul staan. Invaller Rob scoorde 1 winstpunt.

SHOT 4 – Woerden 4:  4-6

Een heel behoorlijk resultaat tegen het reeds veilig staande Woerden. Voor het 4e is elk punt welkom. Het staat op een 5e plek die tot degradatie kan leiden. Als er in de laatste 2 wedstrijden nog ca. 10 punten worden gescoord, is handhaving echter vrijwel zeker omdat de sterkste nummers 5 in de 3e klasse blijven. Rex was kopman van de dag met 2 zeges. Martin en Elsbeth volgden beiden met 1 winstpunt.

SHOT 5 – Almere United 1:  2-8

Een wat geflatteerde nederlaag van het 5e in Almere. Ook het 5e blijft hiermee op een degradatieplaats staan in de 3e klasse. De punten werden dit keer gehaald door Bert en Herman die elk 1 keer wonnen. Dit keer bleef Gerrit zonder winst.

SHOT 6 – TVS 3:  7-3

Een degelijke overwinning op de lager geplaatste Scherpenzelers. Een definitieve plek in de middenmoot lijkt hiermee verzekerd. Zoals zo vaak won Barend ook nu weer 3 keer, maar ook Jan was goed op dreef met 3 mooie punten. George kon 1 punt toevoegen.

Woerden 7 – SHOT 7:  6-4

Een prima resultaat tegen de koploper. Hoewel alles hier nog dicht bij elkaar zit, lijkt ook het 7e hiermee definitief de middenmoot bereikt te hebben. Sebastiaan had een mindere dag en won maar 1 keer. Joop kon ook 1 punt binnenhalen. Invaller Farhad wist 2 mooie punten toe te voegen.

SHOT 8 – Good Luck 3:  9-1

Ook met Esther als invaller was het 8e superieur tegen de laagvlieger uit Bussum. Het kampioenschap is hier al vrijwel zeker; de voorsprong is imposant. Tristan en Rick bleven mooi ongeslagen. Esther gunde de tegenstanders de eer van 1 tegenpunt.

SHOT 9 – Good Luck 2:  6-4

Het 9e draait ook bovenin mee, maar een kampioenschap lijkt hier niet aan de orde. De overwinning was deze keer zeer nipt en benauwd omdat, na een goede start van het 9e, de tegenstanders aan het eind nog behoorlijk wisten te scoren. Beide Hansen wisten 2 keer te winnen en kopman Jurgen bleef verrassend op 1 winstpunt staan.

 

Duo

SHOT 1 – NSV 1:  0-5

Een onverwachte zeperd tegen de Nieuwegeiners die hiermee ook meteen de koppositie pakten. En dit deed de plaats van het 1e in het klassement natuurlijk ook geen goed. Degradatie dreigt. Vaste kracht Reinier was afwezig. In zijn plaats bleef invaller Mark zonder winst, maar ook Rowan kwam niet tot scoren.

SVE 3 – SHOT 2:  Deze wedstrijd in uitgesteld naar volgende week.

Hilversum 4 – SHOT 3:  4-1

Een onverwacht forse nederlaag van het 3e in Hilversum. Het degradatiespook komt nu dreigend in beeld. Gerrit wist pas in de laatste wedstrijd van de dag de eer te redden, waar Herman met lege handen bleef staan.