René de Gier voor 2e keer clubkampioen!

IMG_7169

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Op vrijdagavond 25 mei werden de clubkampioenschappen voor senioren gehouden.  Het toernooi kende met 30 deelnemers een mooie opkomst. Winnaar van de avond was René de Gier die voor de 2ekeer de felbegeerde titel voor zich opeiste.

In de Senioren 3 klasse werd gespeeld in een meerkamp. In deze klasse ging de titel naar good old Jan Jansen die overtuigend de sterkste bleek te zijn. De 2eprijs was voor nieuwkomer Tim Wilting, die zijn debuut bij de clubkampioenschappen opluisterde met het zilver.

Bij de Senioren 2 klasse startten de spelers met een poule, gevolgd door knock-out rondes. In de knock-out rondes waren er diverse verrassingen, zoals de fraaie zege van Sebastiaan op Gerben. Ondanks de verrassingen ging de finale conform plaatsing: Paul (Merkus) tegen Patrick. In een mooie strijd tussen de noppenspelers ging Paul uiteindelijk met de zege aan de haal.

Net als bij de Senioren 2 klasse begon de Senioren 1 klasse met een poule fase. In zijn tweede wedstrijd moest Hans, de nummer 1 geplaatst, de strijd staken als gevolg van een beenblessure.

In de kwartfinales waren er diverse interessant ontmoetingen. Danny en Pim streden op het scherpst van de snede voor een plek in de halve finale. Met 11-8 in de vijfde eiste Danny die plek voor zich op. Sascha won eveneens in vijven van Rob (Huis in ’t Veld).  In de halve finale was het Danny die de sterkste bleek en zich daarmee verrassend plaatste voor de finale.

In de onderste helft kwamen coach Axel en zijn pupil Luuk tegen elkaar in actie. In de vijfde game maakte Luuk  een grote achterstand ongedaan. Een foutservice op 10-10 kostte hem echter de partij. In de laatste kwartfinale kwamen de twee René’s (de Gier en Rietveld) tegen elkaar in actie. De Gier onttroonde Rietveld in 4 games. Ook in de halve finale tegen Axel toonde René zich in vier games de sterkste.

In de finale ging René op zoek naar 2etitel en Danny probeerde zijn eerste titel in de wacht te slepen. In de eerste drie games ging het nog gelijk op en kwam René op 2-1. In de vierde game nam René duidelijk afstand en legde beslag op de titel Clubkampioen van SHOT!