SHOT 1 kampioen!

Het 1e team in de trio-competitie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In de 9e speelronde van de competitie eiste SHOT het kampioenschap in de 1e Klasse. En daarmee keert SHOT in de voorjaarscompetitie terug naar de Hoofdklasse!

SHOT speelde afgelopen vrijdag in de voorlaatste speelronde van de competitie haar laatste thuiswedstrijd. In Soest ontvingen de Soester tafeltennissers het team uit Woerden, dat momenteel 3e staat in de competitie. De voorsprong op de nummer 2 TTVN bedroeg 15 punten. SHOT moest dus 6 punten halen om het kampioenschap al in deze speelronde in de wacht te slepen. De opstelling in deze wedstrijd was: Hans van Gool, Martin Fransen en René de Gier.  Voor Woerden verschenen Pieter Haakma, Kees de Joode en Edwin Draijer achter de tafel.

De wedstrijd werd afgetrapt door Hans van Gool en Pieter Haakma. Hans, enthousiast aangemoedigd door het voetbalteam van zijn zoon waar hij coach van is, pakte overtuigend het eerste punt voor SHOT. Ook Martin liet er tegen Kees de Joode geen misverstand over bestaan wie de winnaar van de partij zou worden. René kon het vervolgens niet bolwerken tegen de kopman van Woerden. Daarmee kwam de tussenstand op 2-1.

Nadat het dubbel weer naar SHOT ging en Martin vervolgens zijn tweede partij van de avond won, kwam het kampioenschap al behoorlijk dichtbij met een 4-1 tussenstand. Hans en Edwin speelden vervolgens de wedstrijd van de avond met fraaie rally’s en veel spanning. Hans miste in de vijfde game een paar matchpoints, Edwin sloeg op zijn 2e matchpoint toe en pakte met 14-12 de partij.

Lang werd er niet getreurd over het verlies van deze partij. Want uit Nieuwegein kwam het nieuws dat concurrent TTVN al twee verliespunten had. Dat betekende dat de vier punten die SHOT al gescoord hadden, genoeg waren voor SHOT om zich kampioen te mogen noemen in de 1e Klasse! Onder luid gejuich werd het kampioenschap dan ook begroet!

In het restant van de wedstrijd ging het gelijk op tussen SHOT en Woerden. Beide ploegen wisten nog twee punten te pakken. De eindstand kwam daarmee op 6-4 voor SHOT.

Waar SHOT in het najaar 2017 degradeerde uit de Hoofdklasse, keert het nu weer terug naar de hoogste klasse in de Afdeling Midden. “Ons doel vooraf was duidelijk. In de voorjaarscompetitie liepen we het kampioenschap mis, we waren er nu dus op gebrand om ditmaal wel bovenaan te eindigen.”, reageerde nestor Hans. “Dit is een mooie titel. Vanaf het begin hebben we bovenaan gestaan. Dat we in speelronde 9 al kampioen worden, geeft ook vertrouwen voor de volgende competitie”, zo vulde René aan. De doelstelling voor de voorjaarscompetitie is ook duidelijk. Dan willen de SHOT-ters zich weer handhaven in de Hoofdklasse. “Maar eerst gaan we dit kampioenschap vieren!”, aldus de opgetogen Martin.

Volgende week sluit SHOT de competitie af met een uitwedstrijd tegen TTVN uit Nieuwegein.