Spanning voelbaar bij de senioren

shot

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Het 1e team is afgelopen vrijdag glorieus kampioen geworden. Voor vele andere SHOT-teams blijft het echter spannend tot de allerlaatste game. Deze week vallen de beslissingen. Voor de trio-teams 3, 4, 5 en 7 is het erop of eronder. Al deze teams kunnen kampioen worden … of niet! Bij de duo-teams is team 2 nog volop in de race voor de titel. Trio-team 2 gaat met zekerheid degraderen en zal, naar verwachting, het enige team zijn van SHOT met dat lot.

Trio

SHOT 1

Het eerste is, zoals gezegd, al kampioen. Met overmacht! De laatste wedstrijd is dus niet meer belangrijk, niet voor SHOT maar ook niet voor de tegenstander. Op naar de Hoofdklasse!

SHOT 2

Het 2e team verloor al na enkele wedstrijden de aansluiting met de middenmoot. De klassering is nu een troosteloze laatste plek in de 1e klas. Ook de laatste wedstrijd tegen Elan kan daaraan niets meer veranderen. Degradatie naar de 2e klasse is onvermijdelijk.

SHOT 3

Halverwege de competitie leek het 3e team met vaste hand naar een kampioenschap toe te werken. Daarna boekte het enkele slordige uitslagen die tot gevolg hebben dat aanstaande vrijdag tegen directe concurrent met 7-3 gewonnen moet worden om alsnog de titel te grijpen. Een hele uitdaging!

SHOT 4

De verrassing van de najaarscompetitie! In een zeer gelijkmatige poule is het 4e (bij keuze geplaatst in de 3e klasse na een eerdere degradatie!) knap bovenaan gekomen met 4 punten voorsprong op de teller. De jonkies hebben een uitstekende progressie getoond en moeten deze week ‘gewoon’ winnen van Bunshot om promotie af te dwingen. Haalbaar!

SHOT 5

De routiniers van het 5e zijn, na een aarzelende start, knap aan kop gekomen in de 4e klasse. Maar de marge is krap: 1 punt. Aanstaande vrijdag zal het 5e tegen directe concurrent Woerden tenminste een gelijkspel moeten scoren voor de titel. Uit werd met 6-4 verloren. Kortom: geen makkie!

SHOT 6

Het 6e strijdt samen met Woerden om de 4e en 5e plaats. Een 5e plaats in de 4e klas betekent theoretisch degradatie, maar de praktijk leert dat teams (op een 5e plaats) met veel punten (en die heeft het 6e) toch behouden blijven voor de 4e klasse. Maar gewoon winnen vrijdag maakt alles natuurlijk makkelijker!

SHOT 7

Speelt ook 4e klasse en staat gedeeld bovenaan. Spannend dus. Aanstaande vrijdag zal er, in Utrecht tegen UTTC 6, dus 1 punt méér gehaald moeten worden dan concurrent SVE in een andere wedstrijd haalt. Een eindspel met een hoog loterij gehalte.

SHOT 8

Draait een goede competitie in de 5e klasse, maar doet niet meer mee om de prijzen. De huidige 3e plaats kan, ook in de laatste wedstrijd niet, nauwelijks nog verloren gaan. Voor tegenstander Woerden is het resultaat WEL belangrijk, want het vecht tegen degradatie.

 

Duo

SHOT 1

Het 1e heeft een zeer theoretische kans op een kampioenschap in de 2e klasse. De verwachting is echter dat Vitac, met nog een extra wedstrijd in te halen, met overmacht de titel zal opeisen. Jammer!

SHOT 2

Speelt ook 2e klasse en gaat aan kop! De race is bepaald nog niet gelopen; in de laatste wedstrijd zal een beter resultaat neergezet moeten worden tegen SVE 3, dan concurrent Leerdam gaat halen. Heel spannend.

SHOT 3

Speelt een gedegen competitie in de 3e klasse en lijkt soepel in de middenmoot te gaan eindigen, mits tegen laagvlieger VEV geen gekke dingen gedaan worden.

SHOT 4

Staat op een glanzende 2e plek in de 5e klasse, maar zal deze week tegen koploper VTV 6 de rollen niet om kunnen draaien. Daarvoor is de marge veel te groot. Gewoon een mooie wedstrijd van maken!