Kampioenenregen bij de senioren

shot

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Het mirakel is volbracht. Alle teams die kampioen konden worden (en dat waren er nog al wat!) werden ook daadwerkelijk kampioen. En daar zaten echte billenknijpers tussen! Langs randen van ravijnen werden de punten gepakt. Maar dat legt natuurlijk wel een claim op het komende voorjaar …

Trio

TTVN 1 – SHOT 1:  5-5 (kampioen)

Was vorige week al kampioen geworden. Tegen nummer 2 TTVN was de echte scherpte er daarom wel van af. Het werd een gezapig gelijkspel, waarbij Martin soeverein ongeslagen bleef en Hans en René beiden 1 puntje wisten toe te voegen. Op naar de Hoofdklasse!

SHOT 2 – Elan 1:  3-7

Het enige dissonantje deze competitie. Het 2e debuteerde in de 1e klasse en liep van meet af aan al achter de feiten aan. Tegen middenmoter Elan werd in de laatste wedstrijd nog ‘netjes’ verloren. Pim, Sacha en invaller Gerben wonnen allen van de zwakste man van Elan. Terug naar de 2e klasse dus.

Gispen 2 – SHOT 3:  2-8 (kampioen)

Een huzarenstukje was nodig om tegen koploper Gispen alsnog de titel te pakken. Er was, tenminste, een 7-3 overwinning nodig. Het werd uiteindelijk 8-2! Het 3e toog in de sterkste opstelling naar Culemborg, waar Axel (2), Paul (2) en Danny (3 keer!) de punten pakten. Terug naar de 1e klasse!

Bunshot 1 – SHOT 4:  6-4 (kampioen)

Tegen het lastige Bunshot (dat zelf, bij 8-2 winst, nog kampioen kon worden) werd woensdag al een angstige 6-4 nederlaag geleden, waardoor afgewacht moest worden wat de concurrentie deed op vrijdag. Almeerspin kwam nog het dichtste bij: tot op 1 punt! Rex (1), Holger (2) en Martin (1) brachten de punten binnen. Op naar de 2e klasse!

SHOT 5 – Woerden 7:  7-3 (kampioen)

Hier waren 3 teams in de race voor de titel. Het 5e moest minstens met 7-3 winnen van concurrent Woerden en TVS mocht (in een andere wedstrijd) niet al te royaal winnen. Billenknijpen dus. Met grote moeite volbracht het 5e de klus: er werd met 7-3 gewonnen en TVS bleef op een 8-2 overwinning steken. Net genoeg voor het 5e! Gerrit en Herman pakten beiden 2 punten. Bert was grandioos: 3 keer winst. Op naar de 3e klasse!

SHOT 6 – Woerden 8:  6-4

Tegen directe concurrent Woerden (voor behoud) werd een nipte nederlaag geleden. Dat zet het 6e op een 5e plaats,. maar wel met zeer veel punten (46!). Vrijwel zeker wordt daarmee weer een plek in de 4e klasse gegeven. Barend en Jan waren beiden scorend met 2 zeges. George bleef met lege handen staan.

UTTC 6 – SHOT 7:  2-8 (kampioen)

Ook hier moest een flinke inspanning geleverd worden om de 8 punten te halen die minimaal nodig waren voor het kampioenschap. En dat lukte maar net! Gelukkig was Sebastiaan (net als thuis) weer goed voor 3 punten. Elsbeth en Joop konden beiden 2 punten toevoegen. Op naar de 3e klasse!

SHOT 8 – Woerden 9:  9-1

Hier stond voor het 8e niets meer op het spel, maar wel voor Woerden dat vocht voor handhaving in de 5e klasse en daarin faalde. Hans, Tristen en Rick scoorden allen maximaal. Alleen het dubbelspel was een prooi voor Woerden. Het 8e speelt daardoor weer 5e klasse komen voorjaar.

 

Duo

SHOT 1 – Iduna 1:  3-2

Voor het 1e stond weinig meer op het spel. Een degelijke zege werd het sluitstuk van de competitie. Verrassend bleef Reinier ongeslagen terwijl kopman Rowan een punt miste. komend voorjaar gewoon weer 2e klasse.

SVE 3 – SHOT 1:  4-1 (kampioen)

Een absurde situatie. Tegen middenmoter SVE een dik pak slaag krijgen en toch kampioen worden! Dat lukte omdat concurrent Leerdam verrassend verloor in Vianen. Mark zakte een beetje door het ijs en bleef zonder winst. Gerben wist nog 1 punt te halen, net genoeg! Op naar de 1e klasse!

SHOT 3 – VEV 1:  3-2

Een mooie zege waarmee definitief de 3e plaats werd veiliggesteld op de eindlijst. Herman en Bert pikten beiden een puntje mee en samen het (in de Duo) o zo belangrijke dubbelspel. Een blijvertje dus in de 3e klasse.

SHOT 4 – VTV 6:  1-4

Tegen de koploper stelde het 4e, ondanks deze nederlaag, de 2e plek zeker in de 5e klasse. Jurgen en Hans konden geen potten pakken tegen dit sterke team, maar wisten via het dubbelspel toch 1 punt in Soest te houden.