Joël Nabarro eist jeugdtitel Open Soester voor zich op.

IMG_8849

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

Na de senioren op zaterdag, waren vandaag de jeugdspelers aan de beurt bij de Open Soester. De winst bij de Jeugd 1 ging dit jaar naar Joël Nabarro van Tempo Team.

Het jeugdtoernooi werd gespeeld in 4-klassesn. De Jeugd-1 klasse werd gespeeld in een 9-kamp. Lekker veel partijen dus voor alle spelers. De eerste partij van de dag was de krakers tussen de gebroeders Houtgast, waarbij de jongste aan het langste eind trok. Joël Nabarro was vandaag duidelijk de sterkste. Hij  wist al zijn partijen te winnen. De 2e plek was voor Ivan Kahn.

Zowel de Jeugd 2 als de Jeugd 3 begon met 5- en 6-kampen. Hierbij plaatsten de nummers 1 t/m 4 zich voor de kwartfinales. Bij Jeugd 2 drongen de SHOT-ters Trey Muljokarno en Jasper van Doorn door tot de kwartfinales. Voor Jasper was dit het eindstation. Trey moest in de halve finale het onderspit delven tegen Daniël van der Heide, die afgelopen jaar overgestapt is op de penhoudergreep. In de finale zag Daniël Mike van der Hoek aan de andere kant van de tafel. De finale ging in elke game gelijk, maar op de spannende momenten had Mike zijn zenuwen beter onder controle. Hij pakte daarmee de winst in de Jeugd 2 klasse.

In de Jeugd 3 haalde Laurens de Gier als enige SHOT-ter de kwartfinale. Dit deed door in een kraker tegen Hanno Kroone met nipte cijfers de winst uit het vuur te slepen. In de kwartfinale moest Laurens zijn meerdere erkennen in Fu Shan Lamers. Fu Shan bereikte vervolgens de finale door in halve finale af te rekenen met David Pronk. In de andere helft van het schema bereikte Jayno Abdul de finale door in de halve eindstrijd af te rekenen met Armel Hendriks. In de finale toonde Fu Shan zich een klasse en wist hij met duidelijke cijfers de winst voor zich op te eisen.

In de Jeugd 4 klasse werd er ook gespeeld in een 9-kamp. Van de 9 spelers waren er 8 SHOT-ters. Maar de enige niet-SHOT-ter in deze poule liet niet over zich heen lopen. Mark Janssen liet zich niet van de wijs brengen door de thuisspelers en wist al zijn partijen in winst om te zetten. De strijd om de 2e plaats werd beslecht in de laatste partij, deze strijd ging tussen Isa en Marlieke. In een mooie en sportieve strijd bleek Marlieke vandaag de sterkste van de twee en legde daarmee beslag op de 2e plaats.

Het verliep weer als een geoliede machine, onder leiding van toernooileider Axel. Om 16:00u werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet en kon het mooie Open Soester weekend worden afgesloten.