John van Spengen wint Open Soester!

IMG_8808

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De 2019 editie van de Open Soester kampioenschappen is gewonnen door John van Spengen! In een spannende finale was hij John Uyleman met 3-2 de baas!

De route naar de finale kende voor John weinig hobbels. In de poulefase werd overtuigend de 1e plaats behaald. In de kwartfinale werd Uri Eugenio met 3-0 aan de zegekar gebonden. De halve finale tegen Julian Plette leverde een aantal spannende games op, met uiteindelijk een 3-1 zege voor John. De route voor John Uyleman richting finale ging met dezelfde cijfers. Tegenstanders in de kwart- en halve finale waren respectievelijk Thomas van Vessem en André Folmer.

De finale kende een gelijk opgaand patroon. Van Spengen pakte de 1e en de 3e game, Uyleman de 2e en 4e. Een vijfde game moest dus de beslissing brengen. In het begin van deze game lag het momentum bij Uyleman, maar Van Spengen wist zich terug te knokken en uiteindelijk met de winst aan de haal te gaan. Na vele tweede plaatsen in de afgelopen jaren ging John dus eindelijk met de titel naar huis!

Alle uitslagen van het toernooi vind je in onderstaand schema. Bekijk de foto’s op Google Photos. Bekijk de beelden van de finale op YouTube:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de Senioren 2 waren 4 kwartfinale plaatsen voor SHOT-ters. Waarbij steeds de helft doorging naar de volgende ronde. En dus stond er één SHOT-ter in de finale. En voor de eerste keer bij de senioren was dit een Houtgast: Luuk. In de finale trof hij Hans Speek tegenover zich. Luuk nam een 2-0 voorsprong, kreeg zelfs een matchpoint in de 3e game. Hans knokte zich echter terug, pakte de 3e en 4e game en nam in de 5e game een voorsprong. Luuk gaf zich echter niet gewonnen en wist met 12-10 de titel bij de Senioren 2 voor zich op te eisen.

Bij de Senioren 3 sneuvelde de laatste SHOT-ter in de halve finale. Herman Gieling ging daarin met 3-2 ten onder tegen Christiaan Zoethout. Ook de 2e halve finale werd in een vijfde game beslist. Hierin was Jasper Diekerhof net te sterk voor Kim Lam. Ook in de finale was er weer een vijfde game nodig om de beslissing af te dwingen. Jasper had zijn zenuwen het beste in bedwang en mocht zich daarmee Open Soester kampioen in de Senioren 3 klasse noemen.

Bij de Senioren 4 haalde Jurgen de Boer op overtuigende wijze de finale. Datzelfde gold voor Silvan Dittmar. In de finale maakten beide heren er een mooi schouwspel van. En net als bij de andere finales was een 5e game nodig om de beslissing te brengen. Silvan bewaarde het beste van het spel voor het laatst en eiste de titel bij de Senioren 4 voor zich op.

Zoals gebruikelijk werd het toernooi afgesloten met de speech van Robbie, gevolgd door het gezellige buffet.  Want ook dit was dit jaar weer prima verzorgd, met voldoende eten voor iedereen. In een ontspannen en gezellige sfeer werd de dag afgesloten. En tegelijkertijd de laatste voorbereidingen voor de zondag, want de jeugd is zondag aan de beurt!