Zorgelijke tussenbalans seniorencompetitie

shot

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

In de seniorencompetitie voeren veel teams een hardnekkige strijd tegen degradatie. Dat hadden we vooraf al voorspeld. Immers, het zeer grote aantal kampioenen in de najaarscompetitie leidt er vanzelf toe dat er flink gebikkeld moet worden een klasse hoger. Halverwege de competitie even een tussenbalans.

Trio

SHOT 1 РHoofdklasse

In deze lastige poule blijkt het 1e toch niet echt potten te kunnen breken. Twee gelijkspelletjes waren tot nu toe het beste resultaat. De vorm is nog niet sprankelend en gevreesd moet worden, tenzij meteen tegen SVO 2 een klapper gemaakt wordt, dat een retourtje 1e klas het lot is van deze jongens.

SHOT 2 – 1e klasse

Ook gepromoveerd, maar hier valt goed nieuws te melden! De resultaten zijn prima te noemen en dat zie je terug in een stevige 3e plek op de ranglijst. Voor het kampioenschap gaat het 2e niet meedoen, maar het kan genoeg puntjes wegsnoepen bij de toppers.

SHOT 3 – 2e klasse

Een bescheiden klassering voor een team wat bovenin mee zou moeten kunnen draaien. Onderschatting? Zeker is dat de huidige 4e plaats een veilige plek is, maar dat terdege opgepast moet worden. De nummer 5 staat best dichtbij! Scherp blijven jongens!

SHOT 4 – 2e klasse

We wisten het al van te voren en de jongens van dit team ook: handhaven zou een waarlijk wonder betekenen. De praktijk is dan ook meedogenloos. Het 4e is hekkensluiter en de kans op handhaving is feitelijk 0%. Maar niet getreurd; gewoon lekker blijven spelen jongens!

SHOT 5 – 3e klasse

Voor het 5e is de situatie niet veel anders dan die voor het 4e. Ook hier is, na promotie, de situatie hopeloos te noemen. Deze poule is dan ook heel sterk! Maar het 5e is wel bestand tegen een deukje. Lekker doorgaan en in september weer gewoon sterk zijn in de 4e klasse.

SHOT 6 – 3e klasse

Het 6e is nog niet geheel kansloos, maar ook hier zijn de papieren in een zware poule niet goed. Vooral tegen concurrent TVA zal uitgehaald moeten worden om 5e te worden en (daarmee) een kans op handhaving te houden. Martin, in de vorige competitie nog tobbend, draait nu heel sterk mee!

SHOT 7 – 4e klasse

Na het verlies van Fred is het 7e nu een 3-mans team. Het team staat op een veilige 4e plek, maar moet wel nadrukkelijk naar onderen kijken. De concurrentie van de teams eronder is stevig. Alle hens aan dek dus. Kopman Barend is in deze competitie nog onherkenbaar.

SHOT 8 – 4e klasse

Spannende poule waarin iedereen van iedereen kan verliezen. Een 4e plek is dan best goed, maar zeker nog niet veilig te noemen. Blijven opletten en van elke tegenstander willen winnen. Dan gaat dat best goed komen. Jurgen en Tristan debuteren in de 4e klasse.

SHOT 9 – 5e klasse

Het 9e trof een moordpoule, waarin het vrijwel onhaalbaar blijkt om voor handhaving te gaan. Toch worden hier soms heel behoorlijke resultaten behaald! Blijven knokken en, vooral, punten blijven sprokkelen. Wie weet wat er dan nog uit de hoge hoed komt!

 

Duo

SHOT 1 – 1e klasse

In een pittige maar ook zeer homogene poule is het gat tussen koploper en staartploeg slechts 7 punten. Dan telt dus elk puntje. Onze promovendi staan nu 5e maar de achterstand op de hogere teams is minimaal. Alle kansen dus nog! Gaan, jongens!

SHOT 2 – 2e klasse

Een zeer grillig presterend 2e maakt elke voorspelling glibberig. Winnen van de koploper, maar (maximaal) verliezen van laagvlieger Veenland, maakt dat de huidige 4e plaats nog geen enkele garantie op behoud geeft. We zijn benieuwd!

SHOT 3 – 3e klasse

Het 3e is een vaste waarde in deze klasse. Maar nu moeten toch alle zeilen bijgezet worden om niet in de gevarenzone te komen. Lastige poule waarin met Elan en ONI gebikkeld moet worden om plek 4. Herman draait prima; Gerrit heeft last van een dipje.

SHOT 4 – 5e klasse

Het 4e gaat mooi aan kop in de 5e klasse, maar het is bepaald nog geen gelopen race. Met ONI wordt een fel gevecht gevoerd om de titel. Hans en Jurgen doen niet voor elkaar onder. Scherp blijven en die koppositie vasthouden dus!