Finales in zicht bij senioren

Het 1e team in de trio-competitie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De voorjaarscompetitie is voor de senioren in het finale stadium beland. Met nog 2 wedstrijdweken te gaan, is nu goed aan te geven waar het er echt om gaat spannen.

Trio:

SHOT 1 – Hoofdklasse

Het 1e team mocht weer uitkomen op het oude en vertrouwde niveau: de hoofdklasse. Maar het ziet ernaar uit dat het verblijf van korte duur zal zijn. Op zijn best gaat een 5e plaats gehaald worden; normaliter niet genoeg voor handhaving. Maar …. er is nog een (heel kleine) ontsnappingsroute! Als er maar 1 team degradeert uit de landelijke competitie (en daar ziet het naar uit!) en SHOT 1 wordt de beste nummer 5 van de 2 hoofdklassepoules (dat is nog wel even een opgave!), dan is er sprake van handhaving! Het 1e moet dus vol aan de bak in die 2 wedstrijden (plus de inhaalwedstrijd tegen de koploper, maar daaruit mogen niet veel punten verwacht worden). Vooral de wedstrijd tegen concurrent ATC 1 thuis op 5 april zal cruciaal zijn.

SHOT 2 – 1e klasse

Ons 2e team draait een goede competitie en gaat, zo laat het zich aanzien, keurig 4e worden. Daarvoor moeten natuurlijk nog wel 2 goede uitslagen geboekt worden. Met name de laatste wedstrijd, uit tegen nummer 5 Huizen 3, zal er mogelijk om gaan spannen (afhankelijk van de achterstand die Huizen dan heeft). Ook hier dus spannend!

SHOT 3 – 2e klasse

Het 3e draait een matige competitie en moet, anders dan vooraf verwacht, oppassen voor degradatie. Nu is, op de 4e plek staande, de marge met nummer 5 slechts 3 punten. En met 2 wedstrijden voor de boeg, waaronder de koploper, is handhaving bepaald nog geen vanzelfsprekendheid. Dat wordt dus echt bikkelen mannen!

SHOT 4 – 2e klasse

Dat het 4e ook maar een kans had op handhaving in deze poule, was vooraf eigenlijk al uitgesloten. De praktijk heeft dat ook bevestigd. Voor deze debutanten in de 2e klasse is het ongetwijfeld een leerzame exercitie geweest. Het 4e gaat dus degraderen, maar kan dat met opgeheven hoofd doen.

SHOT 5 – 3e klasse

De routiniers van het 5e mochten het weer eens proberen in de 3e klasse. Dat hadden ze in de afgelopen jaren al wel eens vaker gedaan. Dit keer viel er echter weinig eer voor hen te behalen. Een kansloze laatste plek is het lot van dit team. Terug naar de best wel comfortabele 4e klasse dus. Zullen deze mannen niet rouwig om zijn.

SHOT 6 – 3e klasse

Ook voor het 6e was het optreden in de 3e klasse geen overweldigend succes. Hoewel die ambitie er best wel was! In een poule waarin Overhees meedeed om het kampioenschap, konden niet echt potten worden gebroken. In de laatste wedstrijd tegen TVA mag bepaald worden wie 5e wordt en wie 6e. Degradatie is echter onherroepelijk.

SHOT 7 – 4e klasse

Het 7e heeft deze competitie succesvol tegen de (in elke competitie) dreigende degradatie gevochten. Komende zaterdag (!) zal tegen concurrent Almere United wel even een gelijkspelletje gehaald moeten worden (of beter natuurlijk). Als dat lukt is er geen vuiltje meer aan de lucht en is weer een vervolg in de 4e klasse veilig gesteld.

SHOT 8 – 4e klasse

Ook het 8e mocht starten in de 4e klasse en had, halverwege, een zeer veilige 3e plek in handen. De laatste wedstrijden leverden echter stevige nederlagen op, waardoor er nog maar een marge van 3 punten resteert met de nummer 5. En wie komt er op 5 april op bezoek? De nummer 5! Werk aan de winkel dus!

SHOT 9 – 5e klasse

Toen bleek in welk een zware poule het 9e was ingedeeld, werd al duidelijk dat handhaving een ware stunt zou zijn. Ondanks enkele toch aardige resultaten bungelt het 9e nu onderaan in deze poule. Niet leuk en dus ook een beetje onterecht. Hopelijk kunnen we dat in september toch nog repareren.

 

Duo:

SHOT 1 – 1e klasse

Ook voor het 1e duo-team breekt een zeer spannende periode aan. Met 1 punt achterstand op de nummer 4, maar met een makkelijker programma in de laatste 2 weken, heeft het 1e nog alle kansen op behoud. Zeker in de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter Almeerspin zal flink uitgehaald moeten worden. Knallen mannen!

SHOT 2 – 2e klasse

Een zeer grillig presterend 2e team heeft uiteindelijk alles in eigen hand om toch nog mooi in de middenmoot te eindigen. Dan moet de komende thuiswedstrijd tegen Veenland wel ‘gewoon’ gewonnen worden. Dat zijn de jongens wel een beetje verplicht na de blamage in Wilnis. Doen!

SHOT 3 – 3e klasse

Van meet af aan heeft het 3e een moeizame strijd gevoerd tegen degradatie. En nog altijd is het niet verloren! Maar de kansen zijn klein. In de laatste wedstrijd juist tegen Elan zal maximaal gescoord moeten worden om datzelfde team op de 5e plek te drukken en zelf nog 4e te worden. Geloven in wonderen!

SHOT 4 – 5e klasse

Het 4e staat bovenaan en heeft ook prima papieren om daadwerkelijk kampioen te worden. De laatste (3) wedstrijden gewoon degelijk uitspelen en dan kan er echt niets misgaan. Knap! Dit lijkt de enige kampioen te worden van dit voorjaar bij SHOT!