Shot-4-Duo kampioen!

shot

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on whatsapp
Share on email

De voorjaarscompetitie zit er weer op! Na de vloedgolf van kampioenen in de najaarscompetitie, waren de verwachtingen dit voorjaar natuurlijk bescheiden. Veel promoties zijn helaas weer ongedaan gemaakt door degradaties. Lichtpuntje in deze droefenis is, met name, het klinkende kampioenschap van het 4e duo-team. Met de titel op zak in de 5e klasse, gaat het nu de krachten meten in de 4e klasse.

Trio

SHOT 1 – Hoofdklasse

Met een mooi slotoffensief heeft het 1e toch nog 36 punten gehaald op een 5e plaats. En dat is normaliter een degradatieplaats. Maar … er is dit keer maar 1 team uit de afdeling Midden dat degradeert naar de Hoofdklasse. Dan blijft er (uit de 2 poules Hoofdklasse) één nummer 5 toch in de Hoofdklasse! Maar welke van de 2 nummers 5 gaat dat worden? Het competitiereglement van de afdeling Midden zegt ‘er kunnen ook beslissingswedstrijden worden vastgesteld tussen teams uit verschillende groepen om promotie of degradatie vast te stellen’. Onduidelijk is of de competitieleider daartoe verplicht is of dat het slechts om een optie gaat. Onduidelijkheid dus. We hebben de competitieleider van de afdeling Midden om duidelijkheid gevraagd.

SHOT 2 – 1e klasse

Als je net gepromoveerd bent naar de 1e klasse, dan is de enige ambitie: handhaven! Nou, daar kunnen we duidelijk over zijn; die handhaving is, met een 3e plaats, royaal gelukt. Een knappe prestatie en (helaas) een beetje de uitzondering tussen al de gepromoveerde Shot-teams.

SHOT 3 – 2e klasse

Het 3e is keurig op de 3e plek geëindigd maar vooraf hadden we op een beetje beter gehoopt. Er was even zelfs angst voor degradatie (vooral toen van concurrent Gispen verloren werd), maar dat werd gelukkig met een goede uitslagenreeks gepareerd.

SHOT 4 – 2e klasse

Zoals vooraf al gevreesd werd, is het debuut van de het 4e in de 2e klasse maar van korte duur geweest. Terug naar de 3e klasse dus. Maar opvallend is wel dat in de returnwedstrijden steeds betere resultaten werden gehaald dan op de heenreis. Lesje geleerd dus. Netjes!

SHOT 5 – 3e klasse

Na de promotie wist dit team best wel dat een ‘retourtje’ zou worden. Is al vaker gebeurd. Normaliter laten ze zich niet zonder slag of stoot slachten. Dit keer viel er echter geen enkele eer te behalen voor dit zeer ervaren team. Gewoon weer lekker 4e klasse!

SHOT 6 – 3e klasse

Net als het 5e een promovendus. Het 6e zat iets beter in de race en had ook de ambitie om zich te handhaven, maar kon uiteindelijk ook niet echt potten breken. Het wordt dus uithuilen en opnieuw beginnen in de 4e klasse.

SHOT 7 – 4e klasse

Zoals wel vaker moest het 7e strijden voor handhaving. Door een oplettende speelwijze en het serieus nemen van elke tegenstander werden keurig de nodige punten verzameld die, uiteindelijk, in een mooie 4e plaats resulteerde.

SHOT 8 – 4e klasse

Nieuw in de 4e klasse (en voor sommigen ook een debuut). Dan is altijd onzeker hoe de sterkte is. Handhaving was dus het devies, maar dat is eigenlijk nooit echt een probleem geweest, al was de 2e heft van de competitie wat onder de maat. Toch keurig.

SHOT 9 – 5e klasse

Zoals al eerder gezegd: het 9e trof een ongelofelijk sterke poule. En omdat, voordat de indeling bekend werd, toch al vaststond dat handhaving het hoogst haalbare zou zijn, was die ambitie, in deze poule, een onhaalbare zaak. Toch hopelijk weer 5e klasse in september.

 

Duo

SHOT 1 – 1e klasse

Deze gelegenheidskampioen uit de 2e klas, had natuurlijk toch de ambitie om zich te handhaven in de 1e klasse. En dat is, tot verrassing van menigeen, ook gelukt! Een prima 4e plek en dus in september ook weer ‘gewoon’ 1e klasse! Klasse!

SHOT 2 – 2e klasse

Na een zwakke 1e helft (waarin de scherpte vaak weg was) herstelde het 2e zich knap in de returns met een mooie 4e plaats in deze lastige poule. Toch weer een plekje in de 2e klasse dus!

SHOT 3 – 3e klasse

Na zich steeds probleemloos te handhaven, bleek het in deze competitie een stuk lastiger te zijn om dat te bereiken. De nu behaalde 5e positie is toch nog een behoorlijk resultaat en geeft, misschien,  toch weer recht op 3e klasse. Het dubbelspel was een van de sterkere punten van dit team.

SHOT 4 – 5e klasse – Kampioen!

Vanaf dag 1 heeft het 4e de koppositie bezet in de 5e klasse. Dit kampioenschap van Jurgen en Hans (B.) is dan ook volkomen terecht. Al begon de motor in de laatste wedstrijden wel een beetje te haperen. Niet getreurd, op naar de 4e klasse. Gefeliciteerd!